Şehriyeli Pilav

Malzemeler:
1 kahve fincanı tel şehriye
4 çorba kaşığı margarin
3 bardak su
2 bardak pirinç
Tuz
Yapılışı: Bir tencereye pirinçlerin üzerini örtecek miktarda sıcak su koyun. 20 dakika bekletin. Tencereye margarini koyarak kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip kaynatın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleştirin. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın.
Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.