Sıkıcık Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
2 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu, tuz
Üzerine: Sarmısaklı yoğurt, nane

Sıkıcık Yapılışı
Bulguru yıkayıp, suyunu süzün. Derin bir kaba alın. Üzerine 1 çay bardağı sıcak suyu koyun. Bulgurların şişmesi için üzerini bir kapakla örtün. Suyunu çekince tarhana, tuz, karabiber, nane ve 1 çorba kaşığı un ilave edin. Yoğurup fındık iriliğinde parçalar koparın. Yuvarlayarak unlayın. Başka bir tencerede, küçük doğranmış soğanları salça ile birlikte yağda kavurun. Et suyunu ilave edip, kaynayınca bulgur köftelerini atın. İyice haşlanınca, servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve nane ekleyin (dilerseniz çok az yağda pulbiber yakıp ekleyebilirsiniz). Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.