Damla Sakızlı Soğuk Çorba Tarifi

Malzemeler

250 gram aşurelik buğday
10 su bardağı et suyu
2 parça damla sakızı
500 gram süzme yoğurt
6 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
Yeteri kadar tuz
2-3 dal nane

Damla Sakızlı Soğuk Çorba Yapılışı

Buğdayı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, et suyunda haşlayın. Ocaktan almaya yakın damla sakızı ekleyip soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde süzme yoğurdu biraz et suyuyla açıp, çorbaya ekleyin. Nişasta ve yumurta sarısı ilave edip, çırpın. Yeniden ocağa oturtup, 3 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp, soğumaya bırakın. Servis tabaklarına alıp nane ile servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.