Galacoş Tarifi

Malzemeler
1 kg kavurma
2 su bardağı yeşil mercimek
1 kg galacoş
4 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
2 adet etsuyu tableti
4-5 adet tandır ekmeği
250-300 gram tereyağı
1 çorba kaşığı tatlı kırmızı pulbiber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze sarmısak
4 diş sarmısak
Tuz, karabiber
Galacoş Yapılışı
Yeşil mercimeği 6 su bardağı su ile düdüklü tencerede haşlayın. Mercimek haşlanırken tandır ekmeklerini doğrayın. 30-35 cm çapındaki tepsiye dizin. Galacoşu biraz su ile kaynatıp, ılınınca dövülmüş sarmısakları koyun. 1 adet soğanı ince ince doğrayın. 150 gram tereyağında pembeleşene dek kavurun. İçine kavurma, yeşil mercimek, etsuyu tableti, kırmızı biber, karabiber, tuz ve salçayı ekleyip, 1-2 dakika pişirin. 1,5-2 su bardağı su koyup, 1-2 taşım daha kaynatın. Tandır ekmeklerini fırında 5 dakika kurutup, üzerine galacoşu dökerek, 5 dakika fırında pişirin. Daha sonra üzerine mercimekli harcı dökün. Kalan 3 adet soğanı da yemeklik doğrayıp tereyağında pembeleşinceye dek kavurun. Mercimekli harcın üzerine gezdirin. Taze sarmısak ve maydanoz ile süsleyip, servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.