Sebzeli Kuzu Pirzola Tarifi

Malzemeler
4 adet kuzu pirzola
1'er adet kırmızı ve sarı biber
1 adet havuç
2 diş sarmısak
2 dal taze soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı limon suyu
Tuz

Marine için:

1 çay bardağı süt
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Pulbiber
karabiber

Üzerine:
Kekik

Sebzeli Kuzu Pirzola Yapılışı

ÖNCELİKLE kuzu pirzolaları marine edin. Bunun için süt, rendelenmiş soğanın suyu, zeytinyağı, pulbiber
ve karabiberi derin bir kaba alın. Etleri bu sosun içinde 2 saat bekletin. Daha sonra sostan çıkarıp, ızgara yapın. Kırmızı-sarı biber ve havucu jülyen şeklinde doğrayıp, tavaya alın. Kıyılmış sarmısak, verev doğranmış taze soğan ve zeytinyağını da tavaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Limon suyunu da kattıktan sonra
1-2 dakika soteleyin. Servis tabağına aldığınız sebzelerin üzerine etleri yerleştirin ve kekik serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.