SİNAN VARDAR

SİNAN VARDAR

Tarihi 17 Ocak 2010

Dersler çıkarılmalı

Beşiktaş'ın Türkiye Kupası' nda yoluna devam etmesi için Belediye maçından 3 puan alsa bile şansı mucizelere kalmıştı. Karşılaşma öncesi yaşanan heyecan ise sıfırdı. Az sayıda seyirci, yoğun yağış ve rüzgar... Sonra da, "Futbolda kalite artsın" deniliyor. Futbolda kimi şeyler yanlış yürümekte. Temennim odur ki kulüplerimiz yayın haklarından gelecek paraları çar çur etmeden akılcı bir şekilde kullansın. Alt yapılarını geliştirme yolunda dev adımlar atsınlar.
Dilerseniz şimdi de maça değinelim... Mücadelenin ilk yarısında Belediye topla daha fazla oynasa da pozisyon üstünlüğü Beşiktaş'taydı. Ama gol gelmedi. Kadro seçimindeki istikrarsızlık devam ederken bunun doğal sonucu olarak formda oyuncu sayısı da 2-3 isimle sınırlıydı. Siyah- Beyazlılar'da Tabata'nın ilk 11'de olmayışı artık sıkıntı verdi. Sanki oynayanlar çok üstün performans sergiliyor da geçen sezonun flaş ismi yedek.
Sahadaki formsuz isimlerden olan Ekrem öyle bir gol kaçırdı ki anlamak mümkün değil. Hemen ardından İskender, Belediye'yi öne geçirdi. Yapılan değişiklikler de Beşiktaş'ı istediği sonuca götürmeye yetmedi. Ve son kupa şampiyonu Beşiktaş, gruplardan çıkamadan veda etti.
Böyle formsuz futbolcularla dolu bir kadronun önümüzdeki maçlarda da bir mucize olmazsa başarılı olması şimdilik imkan dahilinde görünmüyor. Bunun cevabını da verecek bir tek kişi var. O da teknik direktör Mustafa Denizli'dir.
Takımda yolunda gitmeyen bir şeyler olduğu belli. Deneyimli teknik adamın şapkasını önüne koyarak takımda yolunda gitmeyen unsurları belirlemesi ve cesurca bunların üstüne gitmesi gerekli.
Siyah-Beyazlılar, kupaya veda etti ama en azından bu durumdan ders çıkarmalılar ve sezonun ikinci yarısı öncesi kendilerine acilen çeki düzen vermeliler.