Tarihi 16 Şubat 2015

1.5 milyonluk dava açtı

Birçok ünlü sanatçı sahneden kazandıklarını ticarete yatırarak bir nevi geleceğini garanti almaya çalışıyor. Çünkü ömrünün sonuna kadar sahnelerde olacaksın diye bir şey yok.
Hal böyle olunca da birçok iş koluna el atıyor ünlü isimler. Bazıları anladığı işi yapıyor. Bazıları ise baştan iş kuruyor.
Yıllar önce Türk Sanat Müziği'nin ünlü ismi Muazzez Ersoy, kebapçılığa soyunmuştu.
Adanalı meşhur kebapçı Şenol Kolcuoğlu'nu
İstanbul'a getirten Ersoy, bu isimle ortak olmuş ve Kadıköy'de bir kebapçı restoranı açmıştı.
Yıllardır süren bu ortaklık şimdilerde çatırdamaya başlamış. Hem de ne çatırdama… Ersoy, ortağına 1.5 milyon lira tazminat davası açmış. Ben de ilk duyduğumda şaşırdım. Ama gerçek böyleymiş.
Duyduğuma göre ilk şubeleri olan Kadıköy'deki kebapçının tabelasında "Muazzez Ersoy - Şenol Kolcuoğlu kebap restoran" yazıyordu. Yıllardır da bu isim kullanıldı. Fakat Ersoy'un ortağı Kolcuoğlu, İstanbul'un diğer semtlerine bu isimle kebap zincirleri açmış.
Tabii bu durumdan Muazzez Ersoy'un haberi yokmuş. Öğrenince de ortaklığını resmi olarak bitirmeye karar vermiş. Güveni kırılan Muazzez Ersoy, kendisinden habersiz yeni şubeler açan Şenol Kolcuoğlu'na 1.5 milyon lira üzerinde maddi ve manevi tazminat davası açmış. Tabii bu durumlar olunca tüm şubelerde ikilinin isminin yazdığı tabelalar kaldırılmış.
Böylelikle Muazzez Ersoy'un kebapçılık serüveni de bitmiş oldu.
***

BU SESE KULAK VERİN

Türkiye'nin en önemli şarkıcılarının,
birçoğunun zamanında vokalistlik yaptığını bilmeyen yoktur. Minik Serçe Sezen Aksu'nun orkestrasında Levent Yüksel, Işın Karaca, Sertap Erener ve Hande Yener vokallikten gelip bugünün yıldızları oldu. En son ise genç kızların sevgilisi Murat Boz bu serüvene ortak olan isimlerden.
Boz da diğer isimler gibi Megastar Tarkan'ın vokalliğini yapmıştı. Yani anlayacağınız bir zamanlar arka tarafta sadece sesini duyduğumuz bu isimler şimdilerin en önemli starı konumunda… Ben de size bir isimden bahsetmek istiyorum.
Son dönemde yıldızı parlayan biri… "Bir Güzellik Yapsana" albümündeki "Lüzumsuz Savaş" adlı şarkıda Murat Dalkılıç'a eşlik eden o güzel sesin sahibi Zeynep Bastık'tan... Şimdilerde de Dalkılıç'ın vokalistliğini yapıyor. Zaten şarkının ismini okuyunca hemen kim olduğunu anlamışsınızdır.
Geçtiğimiz gün Emirgan'daki Gizli Kalsın'a gittim. Sahnede Zeynep Bastık vardı. Performansı ve kendine has yorumuyla mekandaki herkesin hayranlığını kazandı.
Yakın zamanda yukarıdaki yazdığım isimler kadar sesini duyabilirsiniz diyorum.
Çünkü bunu ben değil, mekana onu dinlemeye gelenler söylüyor. Birçok sanatçımız konserlerinde bile playback yapmayı tercih ederken, 3 saat sahnede kalan Zeynep'i dinlemenizi öneririm… "Herkesin gittiği yoldan yürürken bile bıraktığın izler önemlidir.
Ufka bakmak güzeldir de, size nasıl bakıldığı da çok önemlidir.
Bunun adı da kalitedir"
diyerek Zeynep'e bu yolda başarılar dilerim.