Tarihi 9 Şubat 2015

Eski aşkları unutmadı

Türkiye'nin en iyi sanatçıları arasında gösterilen isimlerin başında geliyor.
Çünkü söylediği şarkılar kadar yazdığı bestelerle, sektörün öncü isimlerinden.
Bir zamanların bestekarı şimdilerin popstarı. Aranızda seven de olabilir, sevmeyen de. Gerçi yakışıklılığı ve sempatikliği ile genç kızların sevgilisi çoktan oldu bile. Tabii ki Sinan Akçıl'dan bahsediyorum.
Şimdiye kadar yaşadığı aşklar ile çokça konuşuldu. Ama o, eski sevgililerin arkasından tek kelime bile söylemedi.
Şimdilerde de Ebru Şallı ile düzeyli bir ilişkisi var. Bildiğimiz gibi 14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor. Şu anda birçok kişi sevgilisine ya da eşine ne hediye alacak düşüncesiyle şaşırmış durumda. Benim de ilk merak ettiğim Sinan Akçıl'ın bu gün ne yapacağıydı.
Fakat duyduk ki 14 Şubat günü 212 AVM'de sevgililer için piyano resitali sunacakmış. Hani öyle böyle değil. O güne özel olarak hazırlanıyormuş.
Duyduğuma göre smokin giyecek olan Akçıl, hayranlarına unutulmaz bir Sevgililer Günü yaşatacakmış. Fakat Akçıl, o gün için kendi söylediği şarkıları değil, daha önce birçok sanatçıya verdiği besteleri sevenlerine seslendirecekmiş.
Ben de ufak bir araştırma yaptım.
Konuşulanlara göre repertuvarında bir dönem büyük aşklar yaşadığı ünlü isimlere verdiği besteler varmış. İzel'in okuduğu "Anlayamazsın", Hadise'nin okuduğu "Baksana", Hande Yener'in okuduğu "Bir Şey Var", böyle bir repertuvar hazırlamış Sinan Akçıl. Bunları okuması kadar doğal bir şey yok ama aman diyorum böyle bir günde sevgilisi Ebru Şallı, bir sürpriz yaparsa... Yanarsın Sinan diyorum!
Benden söylemesi…
***

TAVSİYEM SAFARİ ÇAYI
Şu sıralar büyük bir grip salgını almış başını gidiyor. Birçok ünlü isim de bu durumdan nasibini almış durumda. Şahin Irmak, Doğa Rutkay, Furkan Kızılay ve Sertap Erener'le başlayan furyaya, Saruhan Hünel, Tolgahan Sayışman ve yapımcı Polat Yağcı da katılmış. Ben de bu konularda uzman Doğukan isminde bir doktor arkadaşımı aradım. "Bu durumdan nasıl korunuruz?" diye sordum. Tüm ülke neredeyse grip salgınından nasibini almış durumda. O da bana "soğuk algınlığına şimdilerde iyi gelen bir çay var" dedi ve Safari çayından bahsetti. Merak edip, içinde neler olduğunu sordum. İçinde hibisküs, kuşburnu, zencefil, havlıcan, çörek otu, ısırgan tohumu, portakal kabuğu, elma kabuğu, kakule ve karanfil olduğunu söyledi. Bu bitkileri karıştırıp, 10 dakika kaynattıktan sonra hakiki bal ile tatlandırıp içecekmişsiniz. Hastaneye gitmek istemeyenler için bir önerimdi.
Benden söylemesi.
***

SANATSEVER BAŞKAN
Son iki senedir radyoculara ilgi arttı. Onlar mikrofonların görünmeyen yüzü, milyonların sesi durumunda.
Ama iki senedir isimlerini kulüplerde verdikleri partilerle ya da sanatçıların verdiği yemeklerde duyurmaya başladı. Biliyorsunuz birçok gazete ve televizyonların ödül geceleri oluyor.
Radyocwuların nadir gecelerine rastlıyorduk. Son iki senedir de bu durum değişmiş durumda... Yılın en iyi radyo ve radyocularının belirlendiği "3.Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri"ne çok az bir süre kaldı. Böyle gecelerde sponsor desteği çok azdır. Sanata ve sanatçıya verdiği destekle bilinen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, organizasyona duyunca bizzat sponsor olmak istemiş. Mustafa Demir'e teşekkür etmemek elde değil. Neyse yarın akşam, Zorlu Center PSM'de gerçekleşecek geceyi kaçırmayın derim…