Tarihi 9 Ocak 2015

'Paramparça' edebilir!

Son dönemde artan Türk dizilerinin başarısı sınırları aşıyor. Başta Ortadoğu olmak üzere Avrupa'da da birçok önemli kanal, Türk dizilerini yayınlıyor.
Türk dizilerinin farklı coğrafyalarda yayınlanması, Türkiye'ye olan ilgi ve merakı da beraberinde getiriyor. Her ne kadar dizi ihraç eden bir ülke olsak da, yine de dışarıdan aldığımız formatların önüne geçemiyoruz. En son bildiğiniz gibi Star'ın dizisi "Paramparça" geçtiğimiz haftalarda izleyicinin karşısına çıkmıştı.
Başrollerinde Erkan Petekkaya ile Nurgül Yeşilçay'ın yanı sıra Cemal Hünal ve Nursel Köse gibi ünlü isimlerin de yer aldığı dizi, çok konuşulur oldu.
Endemol'un yapımcılığını üstlendiği dizinin senaryosunu da Yıldız Tunç yazıyor. Yönetmen koltuğunda ise Cevdet Mercan oturuyor.
Bildiğiniz gibi 2000'li yıllarda Güney Kore'de yayınlanan "Autumn Tale" isimli dizinin konusu olan "Paramparça" hakkında şok bir iddia duydum. Endemol Yapım gibi sektörde yüksek tecrübeye sahip bir şirketin nasıl olur da böyle bir hata yaptığını anlamış değilim.
Duyduğum kadarıyla; Güney Kore yapımı olan dizinin tüm yayın haklarını 2012 yılında Avşar Yapım'ın sahibi Şükrü Avşar, Koreli firmadan satın almış.
Hatta dizinin senaryosu yazılmış ve cast çalışması bile yapılmış. Ve bazı nedenlerden dolayı ismini yazamayacağım bir kanalla anlaşmaya dahi varmış Avşar Yapım. Nedenini bilmiyorum ama daha sonra projeden vazgeçilmiş.
Şükrü Avşar, dizinin yayınlanmaya başlamasıyla büyük bir şok yaşamış.
Biliyorsunuz sinema sektörünün en önemli isimlerden biri Şükrü Avşar'dır.
Yakın dostları ünlü yapımcıya 'Endemol Yapım' ve 'Star TV'ye dava açması hakkında baskı yapmışlar. Ama Avşar kesinlikle böyle bir şeyi kabul etmemiş.
Yayın hakları Avşar Film'de olsa bile hiçbir talepte bulunmayacakmış. Şirket içinde bu konu hakkında konuşmayı bile yasaklamış Avşar. Milyon dolarları bulan tazminat davası açabilecek olan Şükrü Avşar'ı bu büyüklüğünden dolayı kutlarım. Fakat Endemol Yapım ile arasında bir savaş yaşanır mı; orasını da zaman gösterecek...

***

BKM BÜYÜK BİR AİLE OLDU

Geçtiğimiz gün BKM'nin yeni çektiği 'Bana Masal Anlatma' filminin özel gösterimine gittim. Sınırlı sayıda çok özel davetlilerin bir araya geldiği bir gösterimdi. Etiler'deki 'TBWA' reklam ajansının içinde bulunan özel sinema salonunda filmi izledik. Biliyorsunuz BKM'nin yıl içinde vizyona girecek yaklaşık 10 yeni filmi var. Bunlardan biri de 'Bana Masal Anlatma'… Filmi izlemek için salona girdik. BKM'nin patronu Necati Akpınar kısa bir teşekkür konuşması yaptı. İnanın son dönemde izlediğim en güzel yapımlarından biri olmuş. Burada uzun uzun filmi anlatmayacağım ama beni tanıyanlar iyi bilir. Çok zor film beğenirim. Tavsiye ediyorsam mutlaka gidin… Bu arada bildiğiniz gibi yapımcı ve oyuncular arasında ciddi bir rekabet söz konusu. Çünkü birçok oyuncu yapım şirketini kurup, kendi filmini kendisi çekme telaşında. Necati Akpınar bu savaşa katılmak yerine oyuncularına destek veren bir isim... BKM'de bir aile ortamı oluşmuş durumda. Kimin yardıma ihtiyacı olsa Akpınar, orada… Anlayacağınız BKM'nin başarısı bundan kaynaklanıyor. Necati Akpınar'ın yaptığı bu babacan tavır, umarım diğer yapımcılara da örnek olur….