Tarihi 10 Kasım 2014

Gizem'li buluşma

Son dönemin sevilen dizilerinden 'Güzel Köylü'de birçok önemli karakter olmasına rağmen iki isim ön plana çıkıyor.
Gizem Karaca ile Berk Cankat... Bu dizide iki sevgiliyi canlandıran ikili, büyük bir hayran kitlesine ulaşmış durumda.
Hayranlarının birbirlerine çok yakıştırdığı Karaca ve Cankat için yapılan "Gerçek hayatta da sevgili mi?" yorumlarını birçok kez okumuştum. Dizi setlerinde başlayan aşkları hepimiz biliyoruz.
Birçok dizi ya da filmde aşk yaşamaya başlayan ünlü isimler her görüntülendiklerinde arkadaş olduklarını söyleseler de bir süre sonra itiraf etmek zorunda kalıyor "birlikteliklerini".
Şimdi size geçtiğimiz gün gördüklerimi yazacağım. Bir arkadaşımla birlikte Kanyon Alışveriş Merkezi'ne gittim. En üst katta bulunan bir restorana oturduk. Oturduğumuz yerin tam önündeki masada ise Gizem Karaca ile Berk Cankat oturuyordu. İkilinin dakikalar sonra yanlarına bir kız arkadaşları geldi. Yan masada olduğum için birkaç konuşmalarına şahit oldum.
Fakat tabii onlara özel olduğu için hiçbirini yazmayacağım. Benim dikkatimi Gizem ile Berk çekti. Gizem saçlarını toplamış ve tanınmamak için şapka takmıştı.
AVM kalabalık olduğu için tüm gözler onların üstündeydi. Bir süre sonra hesabı ödeyen gruptan ilk Berk kalkıp önden yürümeye başladı. Yanında ise daha sonra yanlarına katılan kız arkadaşı vardı. 2 metre geriden ise Gizem Karaca ikiliyi takip etmeye başladı. Yani anlayacağınız yan yan görüntülenmemek için böyle bir yola başvurdular.
Neden böyle bir oyun oynadılar anlamadım ama ikilinin arasındaki çekim gücünün farkına varmamak elde değil.
Neyse iklinin birliktelikleri aşk mı ya da arkadaşlık mı; yakında çıkar kokusu…

***

FASIL KEYFİ BİR BAŞKA

Fasıl dinlemenin keyfi de bir başkadır.
Günümüzde kaliteli fasıl müziği yapan mekan oldukça az. Genelde müzik iyi olsa da sunulan lezzetler iyi olmaz. İstanbul'da her ikisini bir arada sunan nadir yerlerden biri Ziyade Fasıl, 9. yılını kutluyor.
Yıllardır kalitesinden ödün vermeyerek Anadolu Yakası'nın vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor. Mekanın en büyük özelliklerinden biri ana salonun haricinde üç ayrı locadan oluşması.
Sevdiklerinizle, iş arkadaşlarınızla veya özel kutlamalarınız için kendinize ait locada rahatça eğlenme imkanınız var. Mönüde ise 14 çeşit mezenin ardından iki ara sıcak ve damaklarda unutulmaz bir tat bırakan hünkar beğendi, meyve ve tatlı yer alıyor.
Saatler 20:30'u gösterdiğinde solo kanun ve klarnet dinletileri ile başlayan gece, fasıl grubunun muhteşem repertuarıyla devam ediyor. Roman ve davul şov, zeybek dans gösterisi ve Ziyade Kızlar Korosu ile unutulmaz bir gece yaşıyorsunuz.
Yani anlayacağınız Ziyadesiyle tam not verdiğim bir mekan olmuş.

***

GÜNÜN SÖZÜ:

Bir arkadaşta sevmediğim şey, dikkat çekmek için yanındaki insanı sürekli küçük düşürmeye çalışmasıdır. [Aldous Huxley]

***

HAFTANIN ENLERİ
HAFTANIN FİLMİ: Serena
HAFTANIN DİZİSİ: Hayat Yolunda
HAFTANIN MEKANI: Desibel Kuruçeşme
HAFTANIN RESTORANI: Hardal Ataköy
HAFTANIN GÜNDEMİ: Ece Erken'le eşi Serkan Uçar'ın olaylı eğlencesi