Tarihi 9 Kasım 2014

Unutursam Fısılda

Kendime söz verip tutamamaktan dertliyim. Dün akşam yine kendime verdiğim bir sözü tutamadım. Sinemaya gitmek en sevdiğim şeyler arasında. Türk filmlerini mutlaka takip ederim. Takip ettiğim isimler arasında Çağan Irmak da başta. 'Babam ve Oğlum', 'Issız Adam' filmlerinden sonra sinema çıkışı salya sümük ben. İçim acıyor kendi hayatımmış gibi etkileniyorum. Ben de tuhafım yani kısacası.
En son izlediğim filminden sonra "Artık bir film yaparsa gitmem" diye büyük konuştum. Dün tıpış tıpış tuttum sinemanın yolunu. O kadar okudum ki yeni projesi için yazılanları gitmemek olmazdı. 'Unutursam Fısılda'nın yönetmenliğini ve senaristliğini Çağan Irmak yapmış Hümeyra, Işıl Yücesoy, Farah Zeynep Abdullah, Mehmet Günsür ve Kerem Bursin gibi inanılmaz kadroyu bir araya getirmiş.
Hayalinin peşinden giden iki gencin hikayesini ve yaşadıklarını anlatan şöhretin esasında görünmeyen kısmını o kadar güzel anlatmış "Unutursam Fısılda".
Farah Zeynep Abdullah,
oyunculuğunun yanı sıra sesinin de güzelliğini göstermiş, ancak Hümeyra'yı bu filmle birlikte yeniden dinleyebilmek ayrı güzel ve yine oyunculuğunu göstermiş… "Unutursam Fısılda"da Çağan Irmak'ın sözlerini yazdığı, Kenan Doğulu'nun müziklerini yaptığı şarkılar filmin en güzel, tamamlayıcı yanlarından biri.
Ben yine filmin sonunda salya sümük yine kendime söylene söylene çıktım salondan… O ışıklı dünya içinde kimsenin görmediği herkese renkli gelen bu dünyanın içinde yaşayanların kalplerinde kopan fırtınalara birkez daha şahit olmaktı göz yaşlarımın nedeni.
İzleyin derim mutlaka…

***

Etin yeni jönü

Uzun zamandır tüm yakın çevrem Nişantaşı Valikonağı'nda Gürkan Şef'in yeni açtığı dükkanda buluşuyor.
Gürkan Şef için "Etin yeni Jönü" diyor herkes.… Çocukluğundan bu yana kasaplığa ve mutfağa ilgisi olan Gürkan Şef hayalinin peşinden koşan isimlerden biri.
İşinin eğitimini alarak donanımlı bir şef olmak için gerekeni yapmış.
Ben de geçen hafta gittim ve tattım etlerini Gürkan Şef'in. İnanılmaz popüler olmuş Gürkan Şef'in mekanı. Alişan, Lezan Mutlu ve Berkay mekanda gözüme çarpan isimler arasındaydı.
Mönünün içinde yer alan Şehvet adlı bu şekersiz unsuz tatlısı mutlaka denenmeli. Keçi Boynuzu Pekmezi ve Hurma ile yapılan bu tatlı emin olun damak tadınıza çok uyacak…

***

Kozmonot farkı

Teşvikiye Topağcı
mahallesi yeni mekanla tanıştı. "Kozmonot" son iki yıldır İstanbul'da birçok mekana konsept tasarım ve uygulamalarıyla hayat veren Design Parallax'ın ortakları Mimar Göksu Şener ve Reklamcı Zümre Humbaracıbaşı hikayesi olan her konuyu en ince detayıyla ilgi alanlarında bulunduruyorlar. "Soğuk Savaş Yılları"na merak duyduklarından, kendileri mekan açmaya karar verdiklerinde içerisinde rastlanacak tüm fikir, detay ve ironilerin bu yıllardan beslenerek tasarlanmış olmasına özen göstermişler.
İddialı kokteylleri ile klasikleşmiş bir bar mönüsünü birleştirmeyi başaran mekanda en çok tercih edilen yemekler arasında kendi imalatları olan dana sosis, pork rib ve avakado soslu cheesburger; et yemeyenler için ise vejetaryen sepeti, vejetaryen burger ve salata çeşitleri bulunuyor.
Kozmonot'a gitmenizi tavsiye ediyorum hatta Pazar günleri özel bir brunch mönüsü var onları tatmaya gidin…