Tarihi 3 Ekim 2014

'Pek Yakında' görürüz

Merakla beklenen "PEK YAKINDA" filmi, dün vizyona girdi. Çok merak ettiğim filmi, basın mensuplarına yapılan özel gösterimde izledim. Yılmaz'ın her işinde beklenti biraz daha yukarıya çıkıyor. Bu yüzden de "Pek Yakında"da Cem Yılmaz'dan beklenti yüksekti.
Cem Yılmaz'ın salona girer girmez muzip bir şekilde "Benim için önemli olan filmi Alper'in beğenmesi" diye gönderme yaptığı eleştirmen Alper Turgut da "Pek Yakında"ya tam not verdi. Bu film Türk Sineması'nın 100. yılına saygı filmi olarak da değerlendirildi...
Yeşilçam tadındaki filmi izledikten sonra gazeteci arkadaşlarımızla bir kritik yaptık.
Herkes "Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar'a ait 7 milyonluk gişe rekorunu kırabilecek mi?" diye soruyordu. Bu konuşmaların hemen arkasından da filmin içinde yer alan reklamlar, en az gişe kadar çok konuşuldu. 'Pepsi', 'Yedigün', 'Fruko', 'Acıbadem' ve 'Turkcell' gibi firmalar filmin içinde de yer alıyordu. Büyük markaların bu tip projelere destek vermesi güzel. Ancak marka görünürlüğü konusunda, biraz denge kurmaya ihtiyaç var gibi görünüyor. Filmin reklam kuşağını anımsatması markalara antipati oluşturabilir.
Markalar, tadında oluşturulacak kurgularla tüketicilerinin gönlünü kazanabilirler diye düşünüyorum.
Genel olarak dikkat çekilen konulardan biri de Cem Yılmaz'ın neredeyse tüm ailesine filmde rol vermiş olmasıydı.
Daha önce Vodafone reklamında; babası, dayısı ve ağabeyi ile kamera karşısına geçen Cem Yılmaz "Pek Yakında"da da kadroyu genişletip, geleneği bozmamıştı. Bu filmde ana karakterler Ozan Güven, Zafer Algöz ve Özkan Uğur'un yanında, baba Arif Yılmaz, ağabey Can Yılmaz, yeğeni Öner Işık ve prodüktörü Sedat Koca'ya da rol vermiş. Fısıltılar "Cem ailesine hatıra filmi çekmiş" diye kulaktan kulağa yayıldı.
Gel gelelim Cem Yılmaz "Pek Yakında"nın her şeyiyle kendisi ilgilendiği için kimi nasıl oynattığı değil, başarılı sonuca bakmış.
Kendi tarzını iyiden iyiye ortaya koyan Cem Yılmaz'ın bu filminde Ferzan Özpetek yaklaşımı yoğun hissediliyordu. Özpetek'in filmlerinde oynayan Yılmaz'ın ünlü yönetmenden etkilendiği ortada...
Yılmaz'ın son filmi ile bol bol ödül alacağını şüphem yok. Ancak gişede 5 milyonu bulur mu? Emin değilim.

***

YILDIRIM İNTİKAM
2006'da dizi setinde tanışıp birbirlerine aşık oldular. İki sene sonra ise sürpriz bir şekilde evlendiler. Birçok sanatçının aksine mütevazı bir hayat yaşadılar. Ancak Murat Yıldırım'ın ünlülere yapılan uyuşturucu operasyon kapsamında gözaltına alınması, ünlü çiftin hayatını tepetaklak etti.
Bu olaydan birkaç ay sonra Yıldırım, kendisi gibi oyuncu eşi Burçin Terzioğlu'ndan boşandı. İkili, ayrılığın ardından birbiri hakkında tek bir kötü kelime etmedi... Ta ki; geçtiğimiz gün gerçekleşen duruşmaya kadar.
Burçin Hanım, eski eşinin uyuşturucu davasında tanıklık yapmayarak bir nevi ondan intikam aldı. Şimdi 'Neyin intikamını aldı?' dediğinizi duyar gibiyim.
Murat Yıldırım, evliliklerinin son döneminde eşine çok kötü davranır olmuş. Eşinin ekranda giydiği kıyafetlerine karışan Yıldırım, Burçin Terzioğlu'na ağza alınmayacak hakaretler de ediyormuş. Ancak 6 yıllık eşine büyük bir aşk besleyen güzel oyuncu, evliliğini yürütmekte kararlıymış. Hatta Burçin Hanım, boşanma davasından 5 dakika önce hakimin odasına gidip gözyaşlarıyla "Lütfen bizi boşamayın" diye yalvarmış.
Ancak Murat Yıldırım'ın kararlı tavrı, evliliği tek celsede bitirmiş.
Burçin Terzioğlu, çok kızgın olduğu eski eşiyle boşandıktan sonra ilk kez geçtiğimiz gün görülen duruşmada rastlamış. Murat Yıldırım için tanıklık yapacak olan Terzioğlu eski eşinin suratına bile bakmadan, tanıklık yapmak istemediğini belirterek salondan ayrılmıştı. Güzel oyuncunun, senelerce aynı yastığı paylaştığı, her şeyde yanında olduğu eski eşine olan kızgınlığını böylece görmüş olduk. Yani bir nevi çektiği acıların
intikamını aldı.

HAFTANIN ENLERi
HAFTANIN FİLMİ: Pek Yakında
HAFTANIN DİZİSİ: Kaçak
HAFTANIN MEKANI: Limoncello Akaretler
HAFTANIN RESTORANI: Gürkan Şef Steak House
MAGAZİN GÜNDEMİ: Gülben Ergen ile Erhan Çelik'in sürpriz evlilikleri