Tarihi 26 Eylül 2014

Sanat aşığı Başkan!

Dünyanın en önemli festivalleri arasında yer alan "Antalya Altın Portakal Film Festivali", çıtasını bu yıl daha da yükseltti. Türk medyası, festivalin içeriğinden çok o gece yaşanan tartışmaları, siyasi mesajlaşmaları konu alsa da festival kendi alanında başarıyla gerçekleştirilmeye devam ediyor.
2013 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödül kazananlar bir senedir paralarını alamıyordu. Fakat duyduğuma göre geçtiğimiz sene "En İyi Film", "En İyi Yönetmen", "En İyi İlk Film", "En İyi Senaryo", "En İyi Görüntü Yönetmeni", "En İyi Belgesel", "En İyi Müzik", "En İyi Kısa Film" ve "En İyi İlk Belgesel" dallarında ödül kazananlara, geçen hafta toplam 500 bin liralık ödeme yapılmış. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in göreve geldikten sonra ilk işi de bu olmuş.
Anlayacağınız artık Antalya'nın sanata daha da ağırlık veren bir belediye başkanı var. Bence de bu hareketiyle çiçeği burnunda başkan kocaman bir alkışı hak ediyor.


***

Biçimsiz hareketler!
Şimdiye kadar birçok tiyatro oyununda sahne almasına rağmen yıldızı bir türlü parlamadı. Ufak rollerde filmlerde ve dizilerde figüranlık yaptı. Daha sonra ise 'Babam Sınıftı Kaldı' dizisi ile biraz da olsa tanınmaya başladı. Birçok projede yer almasına rağmen ne istediği parayı kazanabiliyor ne de hak ettiği yerdeydi.
Televizyon dünyası böyle bir şey. Bir gecede şöhrete kavuşabilir, hayal kurduğun hayata bir gecede de sahip olabilirsin… Ama bu ismi okuduğunuzda çok şaşıracaksınız. Tabii ki şimdilerde özel bir kanalda şov programı yapmaya başlayan Ali Biçim'den bahsediyorum.
Neden mi bunları yazdım? Önceleri Taksim ve Asmalı'da vakit geçiren isim artık Ortaköy ve Etiler'den ayrılmıyor. Önceleri arabası yoktu. Şimdi ise son model Audi A6 arabası var.
Önceleri Cihangir'de oturuyordu. Şimdi ise Yeşilköy'de.
Yani anlayacağınız şöhret böyle bir şey.
Konumunu, yaşam tarzını ve çevreni bir anda değiştirebilir. Bunları niçin yazdım diye belki bana kızabilirsiniz de! Ama Biçim'in en yakın arkadaşlarından bir ismin serzenişlerine şahit oldum. Klişe bir söz vardır; "Şöhreti ve parayı buldu bizi unuttu" diye. Sadece şunu söylebilirim: Geldiğini yeri hiçbir zaman unutmayacaksın.

***

Saat krizi!

Geçtiğimiz akşam Zorlu Center'daki Bulgari mağazasında yeni koleksiyon tanıtımı için sosyetik bir davet düzenlendi.
Davetlerin vazgeçilmez ismi Feryal Gülman da burada hazır bulundu. Feryal Hanım'ın çok beğendiği 80 bin liralık saati o gece satın aldığı haberleri kulaktan kulağa yayıldı. Ancak bugün eşi Kemal Gülman'a açtığı boşanma ve tazminat davasının duruşması olan Feryal Gülman, hakkında çıkan bu habere çok üzüldü.
Telefonda konuştuğum Feryal Hanım, "80 bin liralık saati satın almadım. Bunu faturalardan da kontrol edebilirsiniz" dedi. Feryal Gülman'ın sözleri üzerine konuştuğum Bulgari markasının yetkilileri de; "Bahsi geçen koleksiyon tanıtım davetimizde değil Feryal Gülman hiçkimseye herhangi bir satış gerçekleşmedi" dedi.


HAFTANIN ENLERi
HAFTANIN FİLMİ: Labirent
HAFTANIN DİZİSİ: Üç Arkadaş
HAFTANIN MEKANI: Etiler Vitrin
HAFTANIN RESTORANI: Yeniköy Kaşıbeyaz
HAFTANIN GÜNDEMİ: Emel Yıldırım ile Erdal Acar'ın tek celsede boşanmaları…


GÜNÜN SÖZÜ:
"Senden nefret edenler aslında, seni bunca insanın neden sevdiğini anlamayan gizli hayranlarındır."
/Paulo Coelho/