Tarihi 12 Nisan 2014

Vefakar öğrenciler

İşim gereği hemen hemen her gün Boğaz hattındaki mekanları geziyorum.
Havalar güzel olunca da en sık gittiğim semtlerden biri de Bebek oluyor.
Neredeyse Bebek'in muhtarından daha çok vakit geçiriyorum semtte. Bebek çoğunlukla sosyetenin tercih ettiği bir yer.
Ancak son dönemlerde genç tiyatro ve sinema oyuncularını da sık görmeye başladım. Cihangir müdavimleri olarak bilinenler bahsettiklerim.
Ben de ufak bir araştırma yaptım… Genç tiyatrocular Bebek'te üç beş tur atmaya gelmiyormuş.
Takdire şayan bir nedenleri var buraya gelişlerinin… Türk tiyatro tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan Yıldız Kenter'e ziyarete geliyorlarmış. Biliyorsunuz onların duayeni, ustaları olan bir isim Yıldız Kenter… Bebek'te aşiyan yokuşunda Boğaz manzaralı bir dairede yaşayan Kenter'i öğrencileri yalnız bırakmıyormuş.
86 yaşına basan ve evinde yalnız yaşayan ünlü sanatçı, öğrencileri gelince mutluluktan havalara uçuyormuş… Ben de büyük bir gururla bu yazıyı yazdım. Çünkü son dönemde vefa gösterenlere az rastlanır oldu. Usta oyuncu öğrencilerine sadece oyunculuk aşkını değil, vefayı ve dostluğu da çok güzel aşılamış.

SHAKESPEARE İSTARBUL'DA

Tiyatro severlere bir müjdem var. Dünya edebiyatının en önemli tiyatro yazarlarından biri olan Shakespeare'in oyunları 13-20-
27 Nisan tarihlerinde garajistanbul'da sahnelenecek. Ünlü yazarın bütün eserleri hafif kısaltılmış şekilde tiyatro severlerle beğenisine sunulacak.
Londra West End'de 10 sezon kapalı gişe oynayarak rekor kıran bu müthiş komedi ülkemizde ilk kez sergileniyor. Hani öyle bir kaç sahne yerine eserlerinin hemen hemen hepsi sahnelenecek. Duyduğum kadarıyla oyunun biletleri tükenmek üzereymiş. Ünlü tiyatrocular Kemal Erbudak, Mesut Yılmaz, Kerem Muslugil'in oynayacak oyunun yönetmenliğini Kemal Başar yapacak.
Londra'dan sonra İstanbul'da seyirci karşısına çıkacak olan oyunu tiyatro severlerin kaçırmamasını tavsiye ederim…

NE SENİNLE NE DE SENSİZ!

Bir dargın bir barışık sürdürdükleri ilişkilerini 4 ay önce noktalama kararı almışlardı. Oryantal Didem Kınalı ile manken Onur Yüksel'in ilişkilerini bilmeyen yoktur. Son dönem de ya ayrılık ya da kavga haberleri ile gündeme geldiler.
4 ay önce yine kavga eden ikili bu kez nişan yüzüklerini bile çıkararak, ilişkilerine noktayı koydu. Ama bu ayrılık onları birbirlerinden koparamamış. Çift, aylar sonra karşılaştıkları mekanda kimseye aldırış etmeden uzun uzun birbirine sarılmış. Hiç konuşmadan dakikalarca sarılan çifti görenler bir aşk filminin final sahnesini aratmayan görüntüleri karşısında hayranlıklarını gizleyememiş.
Bu sessiz özlemlerinin ardından yeniden barışmaya karar vermişler. Nişan yüzükleri parmaklarındaki yerini almış. Yakında evlendik derlerse hiç şaşırmayın, benden söylemesi…

SİNAN EV'LENEMİYOR

Ünlü müzisyen Sinan Akçıl son dönemde emlakçıların kapısını aşındırıyormuş. Daha önce Astoria'da oturan ünlü müzisyen, buradan Levent Safir Rezidans'a taşınmıştı. Kısa bir süre sonra da Acarkent'te bir villaya taşınmıştı.
Fakat bir türlü istediği gibi bir ev bulamayan ünlü sanatçı buradan da sıkılmış olacak ki, Tuzla'daki emlakçılara haber salmış. Gözlerden uzak yaşamak için buradaki onlarca villaya bakan Akçıl, kararını değiştirip rotayı bu kez Ulus'a çevirmiş. Ulus'ta oturan sevgilisi Ebru Şallı'ya yakın olmak isteyen Akçıl, Şimdilerde Ulus'taki emlakçılarla birlikte hem daire hem de villa bakıyormuş. Bakalım bu sefer gönlünün istediği gibi bir evin sahibi olabilcek mi…