Tarihi 5 Nisan 2014

CMYLMZ pek yakında sizlerle

Russell Crowe ile birlikte kamera karşısına geçtiği 'The Water Diviner' filminin çekimlerinin bitmesiyle Cem Yılmaz; kendi filmi 'Pek Yakında' için vakit kaybetmeden çalışmalara start verdi. Yılmaz; önceki gün Levent'teki ofisinde yeni filminde yer alan oyuncu kadrosu ile buluştu. Senaryosunu kendisi yazan Cem Yılmaz, filmde aynı zamanda oyuncu olarak yer alacak.
Filmde; Tülin Özen, Cengiz Bozkurt, Erdal Tosun, Ozan Güven, Zafer Algöz ve Özkan Uğur gibi oyuncular yer alacak.
Yılmaz, yönetmen Yavuz Turgul'un 'Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni' adlı filminden ilham aldığını söylediği projesinin, 'Hokkabaz' filminden daha komik olacağını da ifade etmişti.
Cem Yılmaz'ın ofisinde gerçekleşen ve 3 saat süren ekip buluşmasında, espriler havada uçuştuğu için toplantıya bir türlü başlanamamış. Kahkaha krizine giren ekip, saatler sonra toplantıya başlayabilmiş.
Kendilerini toplantıya konsantre eden ekibe bu kez elektrik kesintisi sürpriz yapmış.
Elektriklerin kesilmesiyle toplantıyı bitirmek zorunda kalan ekip, başka bir tarih için sözleşmiş. Büyük bir kararlıkla filmin çekilmesi için elinden geleni yapan Cem Yılmaz, bir aksaklık olmaması için her şeyi ince detayına kadar planlıyormuş.
Çekimlere bir an önce başlamak isteyen Yılmaz, bütün oyuncuları ile yakından ilgilenerek, haftada iki kez tüm prodüksiyon ekibini bir araya topluyormuş.

Phuket'te meditasyon

Türkiye'nin en güzel kadınları arasında gösterilen Burcu Esmersoy, geçtiğimiz gün İtalya'ya gitti. Giyim tarzı ve duruşu ile tüm dikkatleri üzerine toplayan ünlü sunucu hiçbir moda haftasını kaçırmıyor. En son Paris Moda Haftası'na giden Esmersoy, şimdi de İtalya'yı kapı komşusu yaptı.
Calzedonia defilesini izlemeye giden ünlü sunucu, buradan döndükten sonra tatile çıkacakmış. Ünlü sunucu, evlilik hazırlıkları yaptığı Sami Kiresepi'den ayrıldıktan sonra aşka kalbini kapatmıştı. Sosyetik playboyların da gözdesi olan Burcu Esmersoy aşk orucuna girmiş. Her yıl bir tür arınma metodu olarak gördüğü Phuket'e giden Esmersoy, yine bir Phuket seyahatine çıkacakmış. 7 yıldır aksatmadan tek başına Phuket'e giden Esmersoy, bu yıl da geleneğini bozmayacakmış.
Tek başına tatile çıkan Esmersoy öyle yedi yıldızlı otel yerine bungalov evde kalıyormuş. Yani anlayacağınız tam bir doğal hayat yaşıyormuş…

Eğlenirken yemek keyfi

"Arda'nın Mutfağı" ile ün yapan usta aşçı Arda Türkmen'in işletmeciliğini yaptığı Forneria'nın adını son zamanlarda çok duyuyordum. Karaköy'de The Haze Otel'in altında bulunan mekana geçtiğimiz gün uğradım. Tesadüf ya; Forneria'nın 1. yılı kutlamasına denk geldim.
Arda'yla sohbet ederken mekanın sahibi Etaş A Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kasacı ile tanıştım. Sabah 7'de açılan mekan, özel kahvaltısı ile start veriyormuş.
Özel ev yapımı reçelleri, günlük üretim manda kaymağı, Bodrum zeytinleri, Afyon sucuğu gibi yöresel ve günlük üretim ile tamamen doğal ve lezzetli tatlardan oluşan bir servis… Akşamları ise mekan kulüp olarak hizmet veriyor. Eğlenirken, garsonun getirdiği birbirinden farklı pizzaları, döküm demir tencerelerdeki porsiyonluk yemekleri, yöresel malzemeler ise aperatif olarak sunuluyor.
Buraya gelirseniz dünyaca ünlü barmen Max La Rocca'nın mekan için hazırladığı Swizzle ve tricolore gibi kokteyllerin tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.


GÜNÜN SÖZÜ:

Kalp neyle doluysa, dudaklardan o dökülür. (Goethe)


HAFTANIN ENLERİ

HAFTANIN FİLMİ: Meleklerin Mucizesi
HAFTANIN DİZİSİ: Ankara'nın Dikmeni
HAFTANIN MEKANI: Forneria
HAFTANIN RESTORANI: Akın Balık Karaköy
HAFTANIN GÜNDEMİ: Sinem Kobal - İbrahim Çelikkol aşkının görüntülenmesi