Tarihi 8 Şubat 2014

Timur Savcı'ya bomba iddialar

Türkiye'nin en büyük yapımcılarından biri olan TİMS Prodüksiyon'un sahibi Timur Savcı, televizyon sektöründen çekildiğini söylemiş. 'Muhteşem Yüzyıl' ve 'Çalıkuşu' gibi yapımların sahibi olan Timur Savcı bu kararını geçtiğimiz hafta çalışanlarına bir toplantı ile açıklamış. Tabii bu olay gündeme bomba gibi düştü.
İlk duyunca ben de pek inanmak istemedim. Fakat araştırınca öğrendim ki gerçekten çekilme kararı almış. Senelik 50 milyon liralık ciro yapan bir yapım firmasının sahibi olan Savcı'ya bu kararı aldıran nedeni çok merak ettim. Birkaç gündür yazılıp çiziliyor. Kimileri Meryem Uzerli gibi 'Tükenmişlik sendromuna yakalanmış' dedi. Kimileri ise 'böyle yolunda giden bir işi bırakması için insanın deli olması gerekir' dedi. Fakat çıkıp Timur Savcı'nın bir açıklama yapması gerekir. Çünkü bildiğiniz gibi 'Muhteşem Yüzyıl', bu yaz final yapacak diğer yapımı olan 'Çalıkuşu' da aynı şekilde Haziran'da final yapacak. Seneye çekilmesi planlanan 'Kösem Sultan'ı yapmama kararı almış. Yeni sezonda bazı projeler yapacağı Star ve Kanal D yönetimleri ile konuşup sektörden çekildiğini söylemiş. Hal böyle olunca dedikodu kazanı kaynamaya başladı.
Hem de Timur Savcı'nın yakınlarından. Ben de bu nedeni çok merak ettiğim için araştırmaya başladım.
Size Timur Savcı hakkında i dedikoduları yazıyorum:
1) Televizyon'dan kazandığı parayla Avusturya, İsviçre ve Güney Fransa'da gizli yatırımlar yapmış. Bu ülkelerde üç tane otel açan Savcı, otellerinin başında durmak istiyormuş. Bu yüzden de bütün yapımlarını bitirip Güney Fransa'ya yerleşme kararı almış.
2) Türkiye'de bunaldığı için Avrupa'ya yerleşmek istiyormuş.
3) Bu iddia ise gündeme sarsacak cinsten. Çünkü Timur Savcı'nın maliye ile başı dertteymiş. 2010 - 2011'de 52 milyon, 2011-2012'de 42 milyon, 2012-2013'te 41.5 milyon Lira ciro yapan Savcı'nın şimdiye kadar yaptığı bütün işler, maliye tarafından denetim altına alınmış. Bu nedenle Timur Bey, bir süre sektörden çekilmiş.
Yani anlayacağınız piyasada konuşulan dedikodular bunlar. Türkiye'nin en büyük yapım firmalarından biri olan TİMS Prodüksiyon'un sahibi Timur Savcı'nın bu dedikoduların arkasını kesmek için
açıklama yapması gerekiyor.

Şöhretine servet kattı
Med Cezir'in Mira'sı Seranay Sarıkaya son dönemin en popüler isimlerinden. Ayrıca Med Cezir'de rol gereği iki aşığı canlandırdığı Çağatay Ulusoy ile gerçek hayatta aşka yaşıyor.
Hem özel hayatı hem de güzelliği ile şöhretine şöhret kattı. Şöhreti de kendisine servet kazandırıyor.
Oynadığı dizinin yapımcısından haftalık 25 bin lira kazanan Serenay Sarıkaya, bir şampuan firmasından reklam teklifi almış. Tabii anlaşma ikili arasında büyük ölçüde sağlanmış.
Serenay, bu reklam karşılığında 500 bin lira ücret alacakmış. Yanii anlayacağınız hem rol aldığı gençlik dizisi hem de yaşadığı aşk Serenay Sarıkaya'ya iş ve de
servet kazandırıyor.

Ünlülerin gözde mekanı
Son dönemde kulağıma sıkça gelen bir mekan var. Gümüşsuyu Restaurant.
Park İstanbul Bosphorus
otelinin içinde.
İşim gereği popüler isimlerin gittiği mekanları takip ederim. Kim ne yapıyor, nerede takılıyor. Bu sıralar bu restoran çok modaymış. Ben de merak edip geçtiğimiz gün gittim. Mekanın atmosferi ve manzarasını mutlaka görmeniz lazım.
Tabii buraya giderseniz, Mercan balığını tavsiye ederim. Mekanın şeflerinden Kerem Bey'le yoğun olmasına rağmen sohbet etme fırsatı bulduk.
Müşterilerinin hepsinin 'A' sınıf ve yabancı ağırlıklı olduklarını söyledi. İsim vermediler ama birçok ünlü ismin burada özel mönüleri varmış. Yani anlayacağınız son trend Gümüşsuyu Restaurant'mış.
Benden söylemesi.