TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 10 Eylül 2017

Çanlar çalıyor!

Beşiktaş, Caner'i de dahil ettiğimizde top yapan, hücuma yönelik 7 oyuncuyla başladı. Bu kadro mutlak galibiyete yönelik, savunmayı 2. planda düşünen stratejinin de işaretiydi. Bu orta sahayla çıkarsanız çok pozisyon yakalar ama dirençsiz bir takım olursunuz.
Nitekim ilk çeyrekte Dany'nin iyi oyununa rağmen Talisca ve Babel'le Beşiktaş üç net pozisyon yakaladı.
Karabük ise sert, mücadeleci oyunla savunma, zayıf halka gördüğü Necip'in kanattan Tanase'yle ve Tosic'in arkasına atılacak toplara Yatabare'nin kaçması üzerine hücum planı yapmıştı.

KANATLAR ÇALIŞMALI
Beşiktaş ilk yarıda sahanın hakimi olmasına rağmen gol atamadı çünkü kanatları sadece Caner'le işledi. Babel sol açık değil, Necip'in bindirmesi yok ve Lens de Oğuzhan ve Tolgay'dan önüne istediği topları alamadı. Sezon öncesi Negredo'nun gol atmasının en kolay yolunun Lens'in başarılı yaptığı kesmeleri olduğunu söylemiştik.
Beşiktaş kanatları kullanamazsa sadece Talisca'nın şutlarıyla gol aramak zorunda. Talisca ise istikrarsız, çok top eziyor, çünkü sanıldığının aksine üst düzey bir oyuncu değil.
Necip oynadığı yerin elemanı değil çünkü dripling yapamayan, sadece top kesen oyuncudan kanat oyuncusu olmaz. Hakemin yardımcının uyarısıyla düdüğünü geç çalması kuşku yarattı oysa tartışmasız, net bir penaltıydı.

MAÇIN EN İYİSİ DANY
Beşiktaş'la adeta tek başına dövüştü

MAÇIN EN KÖTÜSÜ TALISCA
Brezilyalı, takımı eksik oynatıyor