Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 15 Kasım 2015

Denmez ama diyoruz

Çekirdek çitleyerek yattığı yerden bizi izleyen dünyaya sanırız ders olmuştur. Selda abla 5 senemi Fransa'da geçirdim. Üçüncü dünya vatandaşını hor gören tek ülkedir. Tabi şimdi çoğu sınırdışı edilecek veya insanları bir bölgeye toplayacaklar. Dünya Başkanları soruyor, "Neden Paris?" Cevabını bilmem ben artık Türkiye Başkanının ne dediğine bakarım. Rumuz; Symbol

S.U. CEVAP; İkiyüzlü liderler karşısında 'tek yüzüyle' duruş sergileyen Cumhurbaşkanı'mızın televizyondaki açıklamaları sırasındaki ses tonuna ve yüzündeki çizgilere bakınca nefesleri tuttuk.

ANLAM KAZANDI
Sanki o çizgiler bu gün daha derin bir anlam kazanmıştı. "İşte dünya liderinin portresidir" dedik. Neden Paris sorusuna gelince, "Paris, aşk ve romantizm diyarıdır diyordunuz, alın size romantizm" diyerek özellikle seçilmiş olabilir mi acaba?

HATIRLAR MISIN?
İzninle Selda diyeceğim, çünkü seninle çocukluk arkadaşıyız. Daha doğrusu Fırat dayının arkadaşıydım. Bu gün bile aklımda kalacak kadar etkilenmiştim ama sonra sizin mahalleden taşındık. Köşeni gördüm tesadüfen ve yazmak istedim. Bu arada evlendim, ellerinden öper iki kızım var. Eski güzel günlerden en güzel dileklerimle... Rumuz; Bay X

S.U. CEVAP; Sevgili okurlar bu tip kişisel mektupları genelde yayınlamıyorum ama arkadaşımın anımsattığı yıllar yaşamımın en güzel dönemiydi, es geçemedim. Sana gelince sevgili 'bay x' elbette hatırlıyorum. Bir gün maç yapıyorduk, demiştin ki "Sarıkız gözlerinin altı mosmor oldu, çık da dinlen!" Senin ve ailenin gözlerinden öperim.