CANLI YAYIN
Selda Uskan
SELDA USKAN

Çivi çakmayı öğretemedim!

Eklenme Tarihi 20 Şubat 2016
Selda Hanım sesimi tüm gençlere duyurun. Çünkü hiçbir el becerisi öğrenmeden büyüyorlar. 19 yaşında oğlum var, istedim ki ev tamiratı vs öğrensin. Bugün banaysa yarın kendine. Amma velakin çivi çakmaktan bile haberi yok. İleride her gün tamirci çağıracak parayı bulamazsa, karısı bunu boşar diye korkuyorum. Rumuz; Yalçın K.

S.U. CEVAP; 'Devir bizim devir değil' diyeceğim ama bozulan musluk aynı musluk. Oğlum da bu tür beceriler edinmeyi gereksiz bulanlardan. Yapılacak tek şey, yanmış ampuller ve şarıl şarıl akan musluklarla bunları bir hafta baş başa bırakmak.

İNTERNETTEN ÖĞRENEBİLİRLER

Şu an aklıma geldi; acaba evlatlarımızı internetteki 'tamirat vs' sitelerine mi yöneltseydik zamanında? Bizimkiler için geç ama diğer ailelere tavsiyemiz olsun.

LAFTA KALMAMALI
Selda Hanım dün köşenizde yazmışsınız ki, "Mahallenizin yaşlı ve yoksul insanlarına yardım et, ayda bir kere git camlarını sil, yemeklerini yap. Komşu çocuğuna ders çalıştır vs." Selda Hanım merak ettik siz Etilerlisiniz, o genç okurunuza önerdiklerinizi acaba kendiniz yaptınız mı? Doğruları yazalım lütfen. Rumuz; Reyhan-Özgür-Metin

S.U. CEVAP; Sadece ben değil, bunu yapan pek çok insan tanıyorum. Bazıları maddi yardım yapar, olmayanlar da bilek ve ruhunun gücünü kullanır. Size de tavsiye ederim; şu dünyada işe yaramanın hazzını tadıyorsunuz öncelikle. Bir de yaşamın anlamsız teferruatından uzaklaşıyorsunuz.