Tarihi 26 Şubat 2018

Durmak yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 hedefi nedir diye sorsam artık herkes biliyordur eminim; Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmak ve kişi başı milli gelirin 25 bin dolar olması. İşte bu hedeflerin tutması için de; ekonominin, üretimin, sanayileşmenin, teknolojinin birincil önemi var.
Bir başka önemli konu da enerji ve maden... Her ikisi de katma değeri hayli yüksek alanlar. Ve bu alanlarda Türkiye özellikle son bir buçuk yıldır neredeyse uçuyor. Sabah- A Haber, Yeni Asır ve Para dergileri başta olmak üzere Turkuvaz Medya'nın geçen hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Berat Albayrak'ın himayesinde İstanbul Lütfi Kırdar Salonu'nda düzenlediği 1. Türkiye Enerji ve Maden Forumu, enerji ve madenle ilgili önümüzdeki 20 yılın ve ilerisinde aslında 50 yılın da hedeflerinin konuşulduğu bir program oldu.
Bakan Albayrak, hedefi büyük belirledi; 10 yıl içinde Türkiye enerji ihraç eden bir ülke neden olmasın? Bu yıl ilk yerli güneş panelleri üreten, rüzgarda dünyanın en büyük off-shore projesine hazırlanan Türkiye petrol ve doğalgaz aramalarına yönelik sondaj faaliyetlerine de bu yıl içinde başlıyor.
Bakan Berat Albayrak'ın koyduğu hedeflerin bir diğer muhatapları olarak sektör temsilcilerinin de hazır bulunduğu forumda yapılan 6 ayrı panelde yaptıkları konuşmaları dinleyince; bu hedeflerin kesinlikle hayal değil gerçek olduğunu da gördük. Ben de Maden alanında en yetkin 5 ismin katıldığı "Türk Madenciliğinde yeni model, Ar-Ge ve Güvenlik kültürü" isimli panelin moderatörü olarak duyduklarımdan son derece memnun kaldım. MİGEM Genel Müdürü Mithat Cansız, İmbat Madencilik kurucusu Arif Kurtel, Fina Enerji YK üyesi Karani Güleç, Tüprag Başkanı Mehmet Yılmaz ve Lidya Madencilik GM Mustafa Aksoy'un anlattıkları arasında en dikkat çeken sözleri; Türkiye'de 6 bin 500 tonluk bir altın rezervi olduğu, bunun bin tonunun nerede olduğunun bilindiği ve diğerleri için de çalışmaların sürdüğü idi. Madenlerde güvenlik kültürünün çok ciddi yaptırımlar ve yatırımlarla çok geliştiğini, Ar-Ge çalışmalarında şirketlerle üniversiteler arası ilişkinin çok önemli olduğunu dinledik.
Ama bu sözler arasında en güzeli; Maden yatırımcıların hepsinin verdiği şu mesaj oldu: Önce insan... Sonra çevre... Sonra Maden....


Minik eller Afrin için duada...

CEPHEDE 35 GÜN
a Haber Yurt Haberler Müdürü Kerim Ulak tam 35 gündür Hatay sınırında haber nöbetine kesintisiz devam eden tek Türk gazeteci. 22 yıllık meslek hayatında belki de hem en zorlu hem en keyifli günlerini yaşıyor. a Haber ve atv'nin muhabirinden kameramanına, teknik ekibinden spikerine 16 kişilik dev ekibin 24 saat esasına dayalı görev yaptığı Hatay sınırında, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nda kahramanca canını ortaya koyan askerlerimizin gözükulağı olmaya devam ediyor.
Harekatın en başından bu yana sınırda yayın kararı alan a haber Genel Müdürü Haluk Çimen ve ekibini de kutlarım. Kerim ile Cumartesi günü Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti'nin 2017 yılı haber ödüllerini almak için geldiğim Osmaniye'de görüştük.
Benim de yılın köşeyazarı ödülü aldığım törende Ersin Ramoğlu, Temel Eren ve Kerim Ulak da dahil Turkuvaz Medya olarak 4 ödülün sahibi olduk. Törenin de en ilgi çeken ismi doğal olarak Harekatın en başından beri paylaştığı haberler ve görüntülerle Kerim idi. Malum; Zeytin Dalı'nın amacını en açık ortaya koyan haberi de o yapmıştı ve zihinlere kazınan sözleri herkes hatırlıyor; Cepheye giden askere istikamet nereye diye soran Kerim'i askerin verdiği yanıt: "Kızıl Elma" idi. Türk milletinin yükseliş dönemlerindeki ülküsünü işaret ediyordu askerimiz.
Sadece kahraman milletlerin kahraman ordusu olur.
Mehmetçiği ziyarete giderken kurban kesen yörük teyzemizi de ekrana çıkarıp yaptığı duygusal ama kahramanca sözler de hala hafızalarda.
Yine, Suriye'de teröristlerden alınan bir köye ilk olarak giren ve PKK'lıların mağdur ettiği bir aile ile ilk röportajı yapan da Kerim ve a haber ekibi oldu. Ailenin annesinin, katil sürülerinden kurtarılmanın sevincini, Türk milletine, Türk askerine ve Başkomutan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan sevgisi, minnettarlığını da yine bu haberden dinledik.
Bakın 35 günün özetini Kerim Ulak nasıl anlattı: "Orada yaşayan insanların gözükulağı, umudu Türkiye'de.
Yaşadıkları zulümden Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Türkiye'nin kurtaracağına inanıyorlar.
Bu inanç da Türkiye'nin de bizlerin de sorumluluğumuzu daha da arttırıyor. Bu sorumluluğumuzun farkında olarak ben ve ekibim sınırdaki sıcak noktalardan gelişmeleri an be an aktarmaya devam edeceğiz."

GÜNÜN OLAYI
Gidin, daha çok müttefik ve daha büyük ordularla karşıma çıkın ki; kazanacağım şan ve zafer de daha büyük olsun. YILDIRIM BAYEZİD