Tarihi 23 Şubat 2018

Komşunun derdi petrol

Türkiye güneyde Afrin Operasyonu'nu yaparken, komşu Yunanistan, 90'lı yıllarda kalmış Kardak Adası nostaljisini andıran krizler çıkarmaya çalıştı ama hevesi kursağında kaldı. Uzun süredir ekonomik kriz yaşayan Yunanistan'ın bir taşla iki kuş vurmaya kalkıp hiçbir sonuç elde edememesini ve bunun sebeplerini Kıbrıs ve Yunanistan Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Yıldız'a sorduk. İşte Yıldız'ın ilginç yorumları: "Yunanlılar tarih boyunca bizi ne zaman meşgul gördülerse bunu fırsata çevirmeye çalıştı. Bugün de Türkiye hazır Afrin'de savaşırken 'Biz de Kıbrıs ve Ege'deki petroldoğalgaz sahalarını ruhsatlandıralım' hevesindeler. Arkalarına da İsrail ve dev ABD şirketlerini aldılar. Anlayacağınız mesele aslında Yunanistan meselesi değil İsrail ve ABD işin içinde asıl."


Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin madde bağımlılığıyla mücadele panelinde 600 genç ve ailesi Müge Anlı'nın özçekimine böyle poz verdi

SPORLA KAL GÜVENDE KAL
Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği olarak 40. yılımızı anlamlı bir projeyle "madde ve madde bağımlılığıyla mücadele" konusunda farkındalık yaratarak anlamlandırmak istedik. İçişleri Ve Gençlik Spor Bakanlıkları ile birlikte "Sporla Kal Güvende Kal" sloganıyla ikinci toplantı İstanbul'da gerçekleşti.
Narkotik köpeklerinin gösterileri görülmeye değerdi.
Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Sağlık Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar ve Spor Bakanlığı Eğitim Genel Müdür Huzeyfe Yılmaz'ın konuşmaları, Spor spikeri Ersin Düzen'in moderatörlüğünde atv'nin program yapımcısı gazeteci sevgili Müge Anlı, milli sporcularımız Rıza Kayaalp, Şahika Ercümen ile Manga grubunun solisti Ferman Akgül ve eşi Betina Kuperman'ın panelistliğinde herkes sporun ve sevginin önemine dikkat çekti.


CHP İSTANBUL ADAYI KAFTANCIOĞLU!
Skandal tweet'leri kadar skandal açıklamalarıyla da hem kamuoyunun hem de CHP'li pek çok ismin tepkisini çeken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gözünü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına dikti.
"İstanbul'u en az 5 puan farkla halka vereceğim" diyen Kaftancıoğlu, HDP ile yerel seçimlerde ittifak yapmanın peşinde.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun "Bana sokakta polise direnecek, TOMA karşısında dikilecek bir il başkanı lazım" diyerek seçtirdiği Kaftancıoğlu, 2019'da CHP'nin İstanbul büyükşehir adayı olması durumunda sadece CHP'nin değil HDP ve marjinal sol partilerin de adayı olacak.

DERİN SÖZ
Savaşırken ölenleri kahraman yapan ölümleri değil, ölümlerinin sebepleridir. Napoleon Bonaparte