Tarihi 14 Ekim 2019

Mağdur kim?

Herkes günlerdir Bergüzar Korel'in Amerika'da evlere temizliğe giden, köpek gezdiren ablası Zeynep Korel'i konuşuyor… Bu haber, magazin gündemine bomba gibi düştü.
Abla Korel; bir şeylere kızmış ve planlayarak ABD'deki hayatını anlatmış. Bana göre bu, anneden ve kardeşten intikam almaktan başka bir şey değil. Neyin intikamı mı?
Olamamışlığın intikamı… Allah'ın takdiriyle ya da yeteneksizliğinden olamamıştır.
Senelerce birçok şey deneyen Zeynep Korel'in yaptığı hiçbir şeyde vazgeçilmezliği olmamış. Bir de insanlar yüreğinde bu tip duyguları barındırıyorsa zaten birçok şeyden geride kalabiliyor. Yani hırslar, insanı bu noktaya getiriyor.
Zeynep Korel'i kardeşinin şöhreti, iyi evliliği ve düzgün aile yapısının rahatsız ettiği aşikar. Ayrıca kardeş değil; kim olursa olsun hamile bir kadına psikolojik baskı uygulayamaz.
Bu etik değil… Her iki kardeşin çocukları var; bu çocuklar ileride büyüyecek ve bu husumetin nedeni sorulduğunda ne cevap verilecek merak ediyorum.
Evlere temizliğe gitmek de bence işin şov kısmı. Bu konuda Zeynep Korel'in başarısına şapka çıkarmak gerek.
Abla Korel'in haklı tarafı varsa bile "Kol kırılır yen içinde kalır" sözünden yola çıkarak bu tip durumları aile içinde konuşarak halledebileceğimize inanıyorum.
Kendini mağdur göstermek isterken hamile bir kadına yaşattığı şiddetten ötürü istemeden kardeşi Bergüzal Korel'i mağdur duruma düşüren Zeynep Korel'e toplum gözünde düştüğü durumu bence bir yakını acilen anlatmalı. Çünkü ABD'de olduğu için bunları göremiyor olabilir…

*****
KURULUŞ OSMAN
Diriliş Ertuğrul'un devamı olan Kuruluş Osman için geri sayım başladı. Atv'de yayınlanacak olan ve merakla beklediğim Kuruluş Osman'ın fragmanı yayınlandı.
Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osman Gazi'yi canlandıracak olan Burak Özçivit için nefesler tutuldu.
Burak Özçivit bir seneyi aşkın süredir rolü için hazırlanıyor. Özçivit'in haftada ortalama 3 gün kılıç eğitimi, at binme ve yakın dövüş dersleri alarak kendini rolüne hazırladığını duyuyorum.
İlk fragman yayınlandığında sosyal medyada çok konuşuldu. Bakalım ilk bölüm yayınlanınca Özçivit'e nasıl tepkiler gelecek?
Başarının sırrı çalışmaktan geçiyor ve bence Burak Özçivit, işinin hakkını veriyor.
Bir de Bozdağ Yapım'la çalışmak tüm oyunculara ayrı bir konfor sunuyor. Hiçbir oyuncu onlarla irtibatını koparmıyor ve bir iş bitse bile diğerinde mutlaka rol alabiliyor. Bu arada Bozdağ Yapım'ın 20 Aralık'ta vizyona girecek olan ilk sinema filmi "Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı"; kurgusu, güçlü görsel dili ve aksiyon sahneleriyle gişe rekoru kırmaya aday…

*****
BİZİMLE DEĞİLSİN
İvana Sert,
Altın Zambak Ödül Töreni'nde "Yılın En İyi Çıkış Yapan Şarkısı" ödülünü aldı. Sanırım gerçek anlamda çıkış yapan Zeynep Bastık ve Reymen gibi isimler törene gelmediler. Bu yüzden de ödül, İvana Sert'in oldu. Allah aşkına İvana Sert, ne çıkışı yaptı? Yaptı da benim mi haberim yok! Haberim yoksa ben ne iş yapıyorum? Kafamda deli sorular.
İvana Sert, bir single çıkardı ve o tek şarkı, ilk hafta konuşuldu. Peki ya sonra? Sonra devamı gelmedi. Sert, ardından sahnede Ahmet Kaya ile Ezel şarkısı söyledi. "En İyi Çıkış" ödülü bunlara için verildiyse bilemiyorum.
Altın Zambak Ödül Töreni'ni eminim özenle hazırladılar. Ama bu son dakika torpili yüzünden seneye nasıl bir intiba bırakırlar bilemedim…