Tarihi 4 Eylül 2017

İyi bayramlar

Hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Allah sevdiklerinizle nice güzel bayramlar nasip etsin.
Küçüklerimin gözlerinden, büyüklerimin de ellerinden sevgi ve saygıyla öperim.
***
YAZIN GALİBİ
Geçen hafta Bodrum'un en güzel otellerinden olan Bella Sombra'da muhteşem bir eğlenceye katıldım. Son iki yazdır yaptıkları happy hour partileriyle kendilerinden çok söz ettiriyorlardı; ama bu son parti muhteşemdi.
Şebnem Ercantürk ve Murat Özalp, işlettikleri Bella Sombra'da "Happy hour nasıl olur?" dersi verdiler. Personelin güler yüzüyle servisin hızlılığı ile tam not alan happy hour'a önemli isimler katıldı. Bir yanda oyuncular, bir yanda en önemli mekanların işletmecileri, mankenler, işadamları, sosyetenin en gözde isimleri ve yeni nesil gençlik… Muzi Karaata, Deniz Akkaya, Bekir Aksoy, Esin Maraşlıoğlu, Ayşe Kucuroğlu, Mert Vidinli, Memo Davran, Ozan Doğulu, İsmail Akkaya, David Şaboy aklıma ilk gelen isimlerden birkaçı… Happy hour, Bella Sombra'da güzel geçiyor. Bunun bir başka nedeni de İskender Paydaş ve orkestrası... Sahnede öyle bir enerji var ki repertuvar seçimleri, ekibin uyumu dans etmeyen adamı bile dans ettiriyor. İskender Paydaş orkestrasının solisti Ozan Ünlü, bu yıl artık şarkıcılığının doruğunda. Yıllardır izlediğim Ozan Ünlü'yü sahnede zaten çok beğenirdim. Ama dedim ya, bu yaz adam başka olmuş. Rüştünü ispatlamış. Partiye katılanların yorumları da aynı benim gibiydi.
Şebnem Ercantürk ve Murat Özalp bu yaz sezonunu Bella Sombra ile şampiyon olarak kapatıyorlar ve seneye bence bu şampiyonluk devam eder.
***
ÖRNEK BİR KADIN
Esin Maraşlıoğlu'na tanıdığım günden bu yana bayılırım. Kendine saygısına, fiziğini korumasına hayranım. Bütün bunların yanı sıra 2014'te 48 yaşında anne olma cesaretini göstermesine ise ayrı bir saygım var. Düşünün 2014 yılında kızı 30 yaşındaydı ve o yıl bir de oğlu oldu. Yani hiçbir şey için geç kalmış sayılmaz. Helal olsun. Bu durum bence geç anne olacakları heyecanlandırsın.
Esin Maraşlıoğlu için kesinlikle 'ikinci baharını yaşıyor' diyebiliriz.
Kendisini uzun zaman sonra Bella Sombra'daki partide gördüm. Yahu maşallah bir kadın hiç yaşlanmaz mı? Halen taş gibi… Oğlu Leon ile otelde havuz kenarında dostlarıyla oturuyordu.
Leon da annesi gibi cool bir çocuk.
***
ESKİ DOST
Bayram tatili uzayınca ben de ufak bir kaçamak yapmak istedim ve Yunan Adası Leros'a gittim. Bu yaz sosyete en çok burayı tercih etti. Kafamı nereye çevirsem bir ünlü sima ile karşılaştım. Cefi Kamhi, Yurdal Sert, Selma Türkeş, Selin Toktay ve eşi Ali Rıza Özderici ilk aklıma gelen isimler… Selma Türkeş, sahilde bikinisiyle güneşleniyordu ve inanın denize girerken herkesin gözü onun üzerindeydi. Oturduğum yerden etrafa şöyle bir dikkat ettim de kadın kumsalda yürürken kendine baktırdı vallahi...
Arka masada çok eski arkadaşım model Selin Toktay vardı. Selin, 2006'da evlendikten sonra onunla hiç karşılaşmamıştım. Onu yıllar sonra ilk defa Leros'ta gördüm. Evlenince tüm hayatı değişti. Eşiyle yeni bir dünya kurdu.
Selam bile veremedim, belki rahatsız olurlar diye. Ama mutlulukla baktım. Eşi Ali Rıza Özderici, öyle güzel bir organizasyon hazırlıyordu ki... Tüm bu hazırlık, ortanca çocuklarının sürpriz doğum günü içindi. Ben Selin Toktay ile Ali Rıza Özderici'nin sadece iki oğlu var sanıyordum. İkilinin 3 çocuğu varmış ve sonuncusu da bir kızmış.
Ne güzel kalabalık bir aile… Ve çok mutlu görünüyorlardı…
***
HATIRLATMA
Geçen hafta İstanbul'daki eğlencenin yeni adresi Mon Ange Karaköy'ü size tavsiye etmiştim. Biri bana yapsa çok üzülürüm. Mekan için emek harcayan A'dan Z'ye mönüsünden kokteyline Mon Ange Karaköy'ün yaratıcı ekibinin başındaki Can Vural'ın hakkını vermeyi unuttum.
Mon Ange Karaköy'e yolunuz düşerse Can Vural ve Özgür Akman'ı bulup selamımı söyleyin ki o muhteşem kokteyllerinden size ikram etsinler…