Ogün Temizkanoğlu

OGÜN TEMİZKANOĞLU

Tarihi 23 Ocak 2011

Trabzon'a ilk uyarı

İkinci yarının ilk maçına çıkmak özellikle de önümüzdeki hafta zorlu İstanbul deplasmanı olduğunu düşünürsek kendi sahanızda kaybedeceğiniz puan ya da puanlar gelecek için tehlike sinyalleri ve futbolcuların üzerinde olumsuz etki edebilirdi. Nitekim de öyle oldu.
Ama Trabzonsporlu futbolcular, şampiyonluğa o kadar çok inanmış ki maçın daha ilk dakikasından itibaren mutlaka galip geleceklerini Ankaragücülü futbolculara hissettirdiler. Bordo-Mavililer, Manisa kupa maçında olağanüstü performans sergileyen Jaja ile golü buldu. Tabii burada Yattara'nın katkısını unutmamak gerekiyor.
Trabzonsporlu futbolcular, ikinci golü bulmak için sağlı sollu ataklarla rakibini bunalttı. Fakat son vuruşlarda cömerttiler. Bu tür maçlarda eğer ikinci golü bulamıyorsanız ve rakibin direncini kıramıyorsanız her maçta zorlanır, puan kaybedebilirsiniz.
Colman-Sezer değişikliği yanlıştı.
Sezer'in bundan önceki maçlarda oynadığı süre içersinde Trabzonspor'un oyun kaderini değiştirecek bir oyuncu olmadığı halde bu değişiklik nasıl yapılır.
İkinci yarı Trabzonspor için hayal kırıklığıydı. Şenol Güneş'in öğrencileri, ikinci yarıdaki orta saha üstünlüğünü Ankaragücü'ne kaptırdı. Trabzonspor'da kanatlar çıkınca (Burak ve Yattara) A.Gücü daha rahat hareket etti.
Tabii bunda Ankaragücü Teknik direktörü Ümit Özat'ın Sestak değişikliğinin de etkisi büyük.
Başkent ekibi ikinci yarıda daha çok risk aldı. Bana göre maçın kader anı Umut'un kaleciyi geçtikten sonra topu boş ağlara gönderememesiydi. Trabzonspor ligde dün ilk uyarısını aldı.
Sonuç kötü olabilir ama oynanan futbol için bunu diyemeyiz. Taraftarlar sabırlı olmalı. Çünkü bu takımın herkesi her yerde yenebilecek güçte olduğu unutulmamalı.