CANLI YAYIN
DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Yüksek şeker yorgun düşürebilir

Eklenme Tarihi 03 Haziran 2015
46 yaşındayım şeker tanısı koyuldu. Cinsel hayatımın normal olması ne yapmalıyım?
Hastalığı kabul edip uyum sağlamalısın. Hastalığın gereklerini yerine getirirsen sıkıntı yok. Cinsel yaşamını normal olarak sürdürebilmeniz için kan şekerinizi iyi kontrol etmeniz çok önemlidir. Kısa dönemde düşük ve yüksek şeker düzeylerini önlemek cinsel yaşamınızı dolaylı yoldan iyileştirebilir. Uzun dönemde kan şekerinin iyi kontrol edilmesi, diyabet ile ilgili komplikasyonların önlenmesine yardımcı olarak cinsel fonksiyonlarınızın düzelmesini sağlayabilir. Bu durum, kan şekerinizi normal sınırlarda tutmak için uygun dozda insülin almanız anlamına gelmektedir. Uzun süren yüksek şeker düzeyleri sizi yorgun düşürebilir. Böylelikle ereksiyon problemi yaşayabilirsiniz. Bu durumlara neden olmamak için gerekenleri vaktinde yapman uygun olacaktır.

45 yaşında bir bayanım ve son 6 aydır aşırı artan saç dökülmem var. Çok fazla baş kaşıntısı ile birlikte sızı şeklinde ağrılarım var. 1 aydır kaşlarımda da dökülme ve kaşınmalar başladı. Doktora gittim ancak sonuç alamadım.
Saç dökülmeleri bazen direk saç ile ilgili nedenlerden bazen de romatizmal hastalıklar, kullanılan ilaçlar gibi saç ve cilt hastalıkları dışında kalan hastalıklardan dolayı dökülebilir.
İlaçları anlatmamışsınız ama, başlangıçta saç-cilt hastalıklarına bağlı olan saç dökülme ilaçları kullanılır. Siz de 1 aylık tedaviyle iyileşmemişsiniz.
Şimdi romatizmal hastalıklar, hormon hastalıkları, vitamin mineral eksiklikleri ve depresyon ihtimalleri de dahil olmak üzere diğer ihtimallerin araştırılması uygun olur.
İç hastalıkları uzman muayenesi gerekir.

185 boyunda ve 132 kiloyum. Arkadaşlarım boğa gibisin diyor. Çocuğumuz olmuyor. Eşime doktor sağlamsın demiş. Sıkıntı bende mi?
Bunu anlamak için doktora gidip tahlil yaptırmalısın. Herkes sağlıklı olsa da gebelik gerçekleşmeyebilir.
Ayrıca zaten kilolusun.
Şişmanlık sperm sayısını ve kalitesini etkileyebilir. Zayıflamak zayıf karakterli olmaktan iyidir.
Hastalık utanılacak bir şey değil.