Hocam, adetim düzensiz...
Ayrıca şişmanım ve kıllıyım. Su içsem yarıyor.
Ne yapacağım?
Önce sorunu çözelim.
Güzellik ve çirkinlik, kişiden kişiye değişir. Bu nedenle kendi kendine yargısız infaz yapma. Bu anlattıklarının Polikistik Over Sendromu (PCOS) hastalığından kaynaklanıyor olabilir.
Önce çözümü düşün. İç hastalıkları ve kadın hastalıkları uzmanına gideceksin.
Muayene edileceksin.
Diyet, egzersiz, ilaç ve uygulamalarla yavaş yavaş sorunları çözeceğiz. Ama hiçbir durumda üzülmemeyi öğreneceğiz.
SİGARAYI BIRAK
14 yıldır sigara içiyorum.
Arkadaşımın ciğerlerinde iltihap çıktı. Sigaradan demişler.
Bana da bulaşır mı?
Sigara kronik bronşit ve bağışıklık sistemine ait bozukluklar yapar. Bazı mikroplar bu zeminde apseye kadar ilerleyen hastalıklar yapar. Sebep olan mikrobun durumuna göre sana da bulaşma söz konusu olabilir.
Yani tüberküloz ihtimali başta olmak üzere birçok mikrop akciğer iltihabına neden olabilir. Hemen göğüs hastalıkları uzmanına muayene ol. Önce sigarayı bırakmalısın.
Mutlaka bol su iç.
Arkadaşına da geçmiş olsun.
MENOPOZA ÇARE
1 yıldır menopozdayım.
Yaz kış demeden şarıl şarıl terliyorum. Vallahi kurudum!
İlaç istemiyorum.
Doğal bitki tedavisi önerir misiniz?
Öncelikle aşırı terlemeye neden olan tiroit hastalıkları, şeker düzensizlikleri gibi diğer hastalıklar veya durumlar var mı bakmak lazım. Daha sonra kilonuza ve muayene bulgularınıza uygun doz da fitoterapik tedaviler öneriyoruz.
Bu nedenle ezbere davranmadan size uygun hareket etmeliyiz. Özellikle hayıt ve civanperçemi gibi bitkilerin doğal tedavi edici özelliklerinden faydalanabiliriz.
İLAÇLARINI UNUTMA
Üç ay önce romatizma nedeniyle kortizonlu bir ilaç almaya başladım.
Kontrole gittiğimde tiroit bezim de az çalışmaya başlamış. Bunun romatizmayla ilgisi var mı?
En azından romatizma ilacıyla ilgisi olabilir. Kortizonlu ilaçlar, tiroit hormonunun aktif kullanılmasını azaltabilirler. Bu da tiroit bezinin çalışmasını olumsuz etkileyebilir. İlaç tedavisini ve takibini tekrar düzenlemek gerekebilir.
Romatizma tedavisinde mecburi kortizonlu ilaçlar kullanılacaksa tiroit testlerini ve gerekirse tiroit ilaçlarını ihmal etmemek gerekir.
ÜZÜNTÜ DERT ÇEKER
Eşime 3 ay önce ülserli kolit tanısı kondu. Tedavisi sürüyor. Ancak bize hastalığın hiç geçmeyeceği söylendi. Eşim bu duruma çok üzüldü. Ne yapabiliriz?
Kolitis Ülseroza, bağışıklık sisteminin düzensiz çalışmasıyla ortaya çıkar.
Tedavisi ve takibi uzun sürebilir. Ancak "Hiç geçmeyecek" bilgisi yanlıştır.
Hastaya uygun beslenme, ilaç tedavisi, ozon tedavisi, PEMF terapi ve kişiye uygun diğer yöntemlerle sorunsuz bir günlük yaşam sağlanacak hale gelebilir.
Bize başvuran hastalarımızda sadece hastalığın yaptığı hasarları değil sebebini tedavi edici uygulamalar yapıyoruz. Bu hastalık streste artar. Geçmeyecek cümlesine üzülmesi hastalığı sürekli aktif tutar. Öncelikle bu stresini aşmamız lazım.
Düzenli takip edileceği İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı belirleyin.