Kadın sürücülerin, park etmesinin erkeklerden 20 saniye daha fazla sürdüğünü gözlemleyen bilim adamları, bunun erkeklerin daha hızlı olmalarından değil, hareketlerinde daha kesin ve "berrak" olmalarından kaynaklandığını kaydetti.
Habere göre, İngiltere'de bulunan Sürücülük Standartları Ajansı'nın verileri de araştırma sonuçlarını doğrular nitelikte. Geçen yıl ehliyet sınavını geçemeyen 170 bin İngiliz kadından 55 bininin başarısızlığının nedeni park ederken yaptıkları hatalar; sınavda ancak 21'inci denemesinde başarılı olan bir kadın da bunun en iyi örneği. Yine aynı verilere göre, ehliyet sınavında başarılı olan erkeklerin oranı yüzde 50.7 iken, kadınlarda bu oran yüzde 44.1.
Peki sokaktaki adam da bilim insanları gibi mi düşünüyor? Tabiki hayır.
Mesela bir taksici abime bunu sordum. Cevabı aynen:
"Şimdi abicim araba kullanmanın, kadınlara bahşedilmemiş bir yetenek olduğunun en önemli göstergesidir.
Bakın araştırma yapmışlar abicim trafikte en az kaza yapanlar kadın sürücülermiş. Heee!
Şimdi diyeceksin abi sen kendinle çelişiyorsun. Yok be abi daha bitmedi bir dinle. Ya peki en çok kaza yaptıranlar kimlermiş? Tabiki abicim kadınlar.
Sen trafikte hiç iki kadın kaza yapmış polis beklerken gördün mü? Görmessiin.
Çünkü onlar bize çarpar." Başka bir meslekten ama her sabah işe arabasıyla giden bir abimize sorduk Cevap:
"Yüzde 95 doğruluk gösteren önerme. Yüzde 5'lik kısım da kendini belli ediyor zaten. Ben daha iyi park ederim hede hödö sidik yarıştırıyoruz sanki.
Ona da hiç girmeyelim. Çevremize baktığımızda trafiği katleden bir çok kadın bulunmakla beraber park edemeyenlerin sayısı da bir hayli fazladır.
Alışveriş merkezlerinde 2 çizginin arasına koyamıyorlar yahu... Boş diye öylesine giriyorlar yanıma... Başkası gelir falan yok heç." Eee sadece bu konuyu erkeklere sormayalım dedik. Bir kadın sürücü arkadaşımıza sorduk. Cevap: "Valla bir kadın olarak park etmenin ve geri geri gidebilmenin ustası olduğumu düşünüyorum. Kadınların park etme sorunu var, var da sanki erkeklerin yok. Benim iki hamlede girdiğim yere bir adam tam dokuzuncuda park edebildi. Kadınların ki göze batıyor tabii." Bir arkadaşım anlattı: "Yooo gayette park ediyorlar...
Hatta öyle ki, ben daha bugün gördüm. Hanım ablam 3 kişilik yere park etti." - Ablacım VIP'sin galiba...
- O ne be, deli ne diyorsun'' - Diyorum ki; 3 kişilik yere girmişsin...
Oldu olacak, mekanı da kapat başka yerde yemek yiyelim biz...
KUDUZ
Adamın birini kuduz köpek ısırmış ama adam çok ihmalci olduğu için, "Bugün iğne olurum, yarın iğne olurum" derken iş işten geçmiş. Doktora başvurup durumunun kritik olduğunu öğrenince de hemen bir kağıt kalem istemiş ve uzun uzun bir şeyler karalamaya başlamış. Doktor uzun süre beklemiş, bi ara dayanamayıp hayretle sormuş: - Vasiyetnameniz bu kadar uzun mu? - Vasiyetname hazırladığımı söyleyen kim doktor? Ben ısıracağım kimselerin listesini yapıyorum!
GülüYorum
Boşanmamızın üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen eski kocamı düzenli olarak rüyamda görüyorum. 8 yıllık evliliğimizde tek bir mutlu anımız olmamasına karşın rüyalarımda sürekli yeniden evlendiğimizi ve çok mutlu olduğumuzu görüyorum. 'Bilinçaltım bana mesaj mı veriyor' diye düşünürken, muziplik olsun diye kızıma "Sor bakalım baban da beni rüyasında görüyor muymuş" diyorum. Kızımdan cevap gecikmiyor:"Kabus olarak mı?"
KGB
Çocuğun biri KGB'nin telefon numarasını bulmuş ve hemen çevirmiş:
- Alo, orası KGB mi?
- Evet KGB.
- Çat (Telefon kapatma efekti)! Tekrar çevirmiş numarayı:
- Alo, orası KGB mi?
- Evet KGB.
- Çat (Telefon kapatma efekti)! Üçüncü kere çevirmiş ki:
- Alo, orası KGB mi?
(Arkasından omzuna bir el dokunmuş)
- EVET KGB.
EŞEK ETİ
Kayserilileri kızdırmak için, eşek etinden pastırma yaptıklarını her fırsatta söyleyen biri yine bir Kayseriliye bunu sormuş:
-Sizde eşek etinden pastırma yaparlarmış, doğru mu?
Kayserili adamı rahatlatmış:
-Kayseri'ye gidecek misin?
-Yok, gitmeyeceğim!
-O halde merak etme!
GülüYorum
Ama her akşam da dondurucudaki dondurma kabı, içinde dondurma var umuduyla açılıp haşlanmış nohutla karşılaşılmaz ki... Bir kere de şaşırtsan beni he anacım?