Tarihi 7 Şubat 2016

Türkiye güvenli liman

İnternet, mobil, TV ve telefon yaşamımızın ayrılmaz bir parçası.
Son 30 yılda öylesine bir değişim yaşandı ki eğlence amaçlı kullanılan ürünlerin kullanımı bile zorunlu hale geldi. Türk Telekom, değişen müşteri taleplerini de dikkate alarak tüm bu hizmetleri Türk Telekom markası altında topladı.
Bu değişimin hikayesini Türk Telekom CEO'su Rami Aslan'dan dinledik. Rami Aslan, özellikle yeni yatırımlar konusunda Türkiye'ye duydukları güvenin altını çizdi.
Yatırımlara devam etme konusunda kararlı olduklarını açıkladı. Küresel ekonomide sermayenin güven sorunu yaşadığı bir ortamda Aslan, Türkiye'ye inandıklarını belirtti. Koro halinde "Türkiye artık sermaye çekemez" diyenlere kulak asmayın. Dışarıdan gelen yeni yatırımlar kadar içeride yatırımların devam ediyor olması, güven konusunda hiçbir problemin olmadığını gösteriyor.
Türkiye için özellikle teknolojik alanda yapılan yatırımlar daha büyük çarpan etkisine sahip.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR
Rami Aslan, mobil, internet, ev telefonu ve TV hizmetlerini "Türk Telekom" markası altında bir araya getirerek yeni bir dönem başlattıklarını açıkladı. Türk Telekom, 206 bin kilometrelik fiber altyapısı ile 4.5G iletişim noktalarını besleyecek olan kökleri oluşturmayı planlıyor. Konuya ilişkin olarak Aslan; "Türkiye'nin en zengin TV içeriğinin sağlayıcısı olarak müşterilerimize 4K teknolojisini de sunacağız. Müşterilerimiz, 3 yıl boyunca "UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi" maçlarını 4K formatında izleme imkanını yakalayacaklar" dedi.
Aslan şöyle devam etti "Türkiye'nin 81 iline yayılan, 206 bin kilometrelik fiber ağımız; süper hızlı, süper verimli yüksek kapasiteli bağlantı sağlıyor. Son on yılda altyapımıza 20 milyar lira yatırım yaparak platformumuzu geleceğe hazırladık. 34 bin kişilik nitelikli personelimiz Türkiye'ye hizmet vermeye hazır.
37 milyon müşteriyle Türkiye'nin en büyük entegre iletişim ve eğlence markasıyız. Etkileyici olan sadece sahip olduğumuz rakamsal büyüklükler değil.
Aynı zamanda değişime liderlik edecek cesaret ve vizyona da sahibiz." Rami Aslan yeni logoya ilişkin olarak; "Yeni logomuz, teknolojinin insanların hayatında olumlu değişimler yapacağına, kurumların daha iyi sonuçlara ulaşmasına ve ülkemizin geleceğine katkı sağlayacağına olan umudumuzun ifadesidir" dedi.