Tarihi 27 Ocak 2016

Baxalta-Eczacıbaşı sağlık için el sıkıştı

Eczacıbaşı-Baxalta Genel Müdürü Elif Çelik, kanama bozukluğu diğer adıyla hemofili ve bağışıklık sistemi bozukluğu olan immün yetmezliği hastalarının tedavisi konusunda İsviçre'nin Neuchatel kentindeki toplantıda bilgi verdi.
Çelik, Türkiye'de 3 bini ağır olmak üzere yaklaşık 5 bin hemofili hastası olduğunu açıkladı. Çelik, Eczacıbaşı sağlık grubunun 22 yıldır işbirliği sürdürülen Baxalta ile Eczacıbaşı- Baxalta adıyla Türkiye'de yeni bir ortaklık ile devam edileceğini açıkladı. Çelik, artık kan hastalıkları tedavisinin yeni bir evreye girdiğini ve bu alanda biyoteknolojik ürünlerin kullanımının hızlanacağı bir döneme girdiğimizi açıkladı.
Baxalta'nın geçmişi Baxter'a dayanıyor.
Yeni adı Baxalta, ABD merkezli 4 ülkede üretim merkezi, 16 bin çalışanı ve 100 ülkedeki faaliyetiyle alanındaki en büyük şirketlerden biri.



Türkiye'de Üretim

Bu ortaklıkla Türkiye'de yakın gelecekte biyoteknolojik ürünlerin üretimi planlanıyor. Eğer bu gerçekleşirse Türkiye, Baxalta'nın 5'inci üretim merkezi olacak. Baxter-
Eczacıbaşı işbirliğinin 2014 cirosu 471 milyona ulaşmış. Eczacıbaşı- Baxalta ortaklığında bu yıl için beklenen ciro büyüklüğü ise yaklaşık 210 milyon TL . İmza töreninde konuşan Baxalta Intercontinental Bölgesi Başkanı Patrice Zagame, bu yeni yapının Türkiye'deki hastalar, sağlık profesyonelleri ve tüm paydaşlara önemli değer katacağına, daha odaklı ve güçlü bir gelecek yaratacağına inandıklarını belirtti. Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Erdal Karamercan da, biyoteknoloji alanında Türkiye için büyük önem taşıyan bir ortaklığı Baxalta ile hayata geçirmekten çok büyük heyecan ve gurur duyduklarını belirterek, "Baxalta'nın dünya misyonu olarak ilan ettiği 'Hayatınız İlham Kaynağımız...'
mottosunu aynen benimsiyoruz" dedi.