Tarihi 5 Ekim 2018

İşte CHP'nin büyükşehir adayları

CHP'de 3 büyük ilde gösterilecek belediye başkan adayları belli olmaya başladı. Ankara'da İyi Parti ile ittifak yapmak için anlaşan CHP seçime 2014 yılındaki büyükşehir adayı Mansur Yavaş ile girecek. CHP yönetimi daha önce MHP'den iki dönem Beypazarı Belediye Başkanlığı yapan Yavaş'ın merkez sağdan da oy alacağını hesaplıyor. CHP'nin Yavaş'ın alternatifi olarak ise Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı düşündüğü öğrenildi.

İNCE EKİBİ BASTIRIYOR
Yerel seçim stratejisini Ankara ve İstanbul'u almak üzerine kuran CHP yönetimi 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce'ye de yer arıyor. İnce'nin ekibinin İstanbul'da yaptırdığı kamuoyu araştırmalarıyla genel merkeze baskı yaptığı ve "CHP İstanbul'u sadece Muharrem İnce ile alabilir. Eğer İnce'ye aday göstermezseniz olası bir başarısızlıkta faturayı siz ödersiniz" dediği öğrenildi. İstanbul için Akif Hamzaçebi'yi düşünen CHP lideri Kılıçdaoğlu'nun ise sürpriz bir şekilde İnce'yi İzmir'den aday gösterebileceği iddia edildi. CHP'de Gürsel Tekin, Aykut Erdoğdu ve Engin Altay da İstanbul adaylığı için kulis yapıyor. İzmir'de yeniden aday olmayacağını açıklayan Aziz Kocaoğlu'nun yerine Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur'un adı geçiyor. Batur'u mevcut başkan Kocaoğlu da destekliyor. Kılıçdaroğlu'nun ise İzmir için Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'i düşündüğü belirtiliyor.

PARA BASAN FETÖ'CÜ BİRADERLER
FETÖ elebaşının 'silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan kardeşi Kutbettin Gülen'in örgüte ait Çağlayan Matbaasında 'danışman' sıfatıyla ayda 10 bin lira maaş ve her yıl huzur hakkı adı altında yüzbinlerce lira para aldığı tespit edildi. FETÖ elebaşının diğer kardeşi Mesih Gülen'e ise aynı matbaadan her ay 76 bin lira maaş ödendiği ortaya çıktı. FETÖ elebaşı Pensilvanya'ya gitmeden önce kendisini de Çağlayan Matbaasında redaktör olarak gösterip yıllarca maaş aldı. Matbaada 1985-2015 yılları arasında danışman olarak çalışan Gülen biraderlere aylık ödenen toplam 100 bin lira dışında ikramiye ve huzur hakkı da veriliyordu.

ÖRGÜTE FİNANSMAN
Türkiye'nin en büyük, dünyanın 5'nci büyük matbaası olan Çağlayan Matbaasını kardeşlerine teslim eden Gülen'in, örgüte ait okullarda okutulan kitap, dergi, görsel ve yazılı materyaller ile KPSS kitapçıklarını burada bastırdığı ve milyarlarca liralık gelir elde ettiği öğrenildi. FETÖ'nün finans ayağının kalbi olan Kaynak Holding de bu matbaadan gelen paralarla kuruldu.

SAHTE PARA İDDİASI
15 Temmuz darbe girişimimden sonra polise gelen bir ihbarda FETÖ'nün matbaada kitap ve dergi dışında sahte para ve çalınan sınav sorularının kitapçıklarını da bastığı iddia edildi. İddiaya göre matbaada bazı geceler perdeler kapatılarak sabahlara kadar gizli baskılar yapılıyordu. Çalınan sınav soruları deneme kitapçığı olarak örgüt dershanelerinde militanlara dağıtılıyordu.