Tarihi 15 Eylül 2018

CHP'de yüksek gerilim

CHP'nin dün toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısı sert tartışmalara sahne oldu. Partisinin il başkanlarıyla yaptığı toplantıda " Genel Başkan değişimi için bana felsefi derinlik gösterin, gideyim" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu açıklamasını eleştiren PM üyelerine "Ben öyle bir söz söylemedim. Yanlış anlaşıldım" diyerek çark etti. PM Üyesi Necati Yılmaz ise Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek " Genel Başkan değişim için illa felsefi derinlik aramaya gerek yok. Bu partide genel başkanlık yapacak deneyim ve birikime sahip onlarca arkadaşımız" var dedi.

AKÇELİ İŞLERE DİKKAT
PM Üyesi Zeki Kılıçaraslan ise CHP'nin yerel seçimlerde adaylarını mutlaka ön seçimle belirmesi gerektiğini belirtti. Kılıçaslan "Ön seçimde partinin üyelerinin vereceği karar bir kişinin vereceği karardan çok daha adil ve doğru olur. Meclis üyelerimizi seçerken akçeli ve çorbalı işlere adı karışanları ayıklayalım" diye konuştu. CHP yönetiminden gelen "Yerel seçimlerde sağ partilerle ittifak ve sağ söylemlerle seçmenin karşısına çıkma" açıklamalarını eleştiren Kılıçarslan " CHP sol bir partidir. Sol söylemi kullanmayacaksak burada ne işimiz var" dedi.

GÜVEN PROBLEMİ
PM Üyesi Erdal Aksünger ise partinin toplumla arasında bir güven problemi yaşandığını bu problemi aşması gereken kişinin de Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. CHP'nin 3 büyük ildeki belediye başkan adaylarının ön seçimle belirlenmesini öneren Aksünger " Elimizdeki belediyelerde ve kazanma ihtimalimizin yüksek olduğu yerlerde adaylarımızı ön seçimle tespit edelim. Zayıf olduğumuz yerlerdeki adayları genel merkez belirlesin. AK Parti ve MHP'nin ittifak konusunda anlaştığı bir ortamda biz de ittifak yapmaktan çekinmeyelim. Gerçekçi olmak lazım, eğer ittifak yapmazsak başarılı olamayız" dedi. Milletvekili grubundan belediye başkanı adayı olmayı isteyenlerin durumuna da değinen Aksünger , bu konudaki kararın halka sorulması gerektiğini söyledi. CHP'li belediye başkanlarının yüzde 80'inin CHP'li olmadığını savunan Aksünger " Aday tespitinde bu husus dikkate alınsın ve CHP'li isimlerle yola çıkılsın" dedi.