Görkem Ağgündüz

GÖRKEM AĞGÜNDÜZ

Tarihi 25 Şubat 2024

VAR kurtardı

Son haftalarda 'Kadıköy deplasmanı'nda zorlanan Fenerbahçe, Kasımpaşa maçına bile net favori olarak çıkamadı sahaya. Fred'in yokluğuna maç öncesi bir de İrfan Can Kahveci'nin sakatlığı eklenince, puan kaybı sürpriz olmaktan çıktı. İsmail Kartal'ın Krunic, İsmail ve Mert Hakan'lı orta saha tercihi ise ibreyi Kasımpaşa'ya çevirdi.

Geldiği günden bu yana ne oynadığı belli olmayan Krunic, 'gölge' savunmada diretince Kasımpaşa orta sahası istediği boş alanları buldu. İlk yarıdaki etkisiz oyununun ardından herkes Szymanski ile değişmesini beklerken ikinci yarıda da aynı kadroyu sahaya sürdü İsmail Kartal. 58'de Kasımpaşa'nın golü gelince devre arası beklenen değişikliği yapmak zorunda kaldı. Maçın ardından hocaya Krunic'in performansını sorduğumda henüz istenen seviyede değil dedi. Madem öyle neden hala ısrar ediliyor Krunic'te bu kritik maçlarda anlamak mümkün değil. Hatay maçına Fred'in dönmediği denklemde İsmail, Mert Hakan, Szymanski orta sahası ile çıkılmalı.

Skor olarak geri düşmesinin ardından toparlanan Fenerbahçe, VAR yardımıyla maçı kazanmayı da başardı. VAR yardımıyla diyorum çünkü; defalarca tekrarını izlememize rağmen hala net bir karara varamadığımız pozisyon için hakem ekrana davet edilemez. Bu kararda VAR'ın Oosterwolde'nin pozisyonunun etkisinde kaldığını düşünüyorum. Salı günü kayıtlar açıklandığında da neler konuşulduğunu öğreneceğiz.

Rize maçında oyuna girmesinin ardından kader adamlarından biri olan Mert Hakan, bu maçta Szymanski'nin yerine 11'de başladı. Szymanski'nin yerine oynması en küçük bir hatada taraftarın homurdanmasına neden olabilirdi ama 90 dakika boyunca Ferdi ile beraber takımın ayakta kalan iki isminden biriydi.

Şampiyonluk yarışında belki de puan kaybetse psikolojik olarak havlu atacağı maçta Fenerbahçe, çok kritik bir galibiyet almış oldu. Ancak oyun, son haftalarda olduğu gibi yine tatmin etmedi. Bu haftalarda 3 puan tabii ki tatminden daha önemli. Fred'in dönmesinin ardından Szymanski ve Dzeko'nun performansının artacağını düşünürsek sezon başındaki Fenerbahçe'yi kısa sürede yeniden izleyeceğimizi düşünüyorum.