CANLI YAYIN
İLKER YAĞCIOĞLU
İLKER YAĞCIOĞLU

Borisov maçı büyük fırsat

Eklenme Tarihi 12 Şubat 2013
Fenerbahçe'nin Perşembe akşamı oynayacağı BATE Borisov maçı Sarı-Lacivertliler'in camia olarak yaşadığı sıkıntılı günleri sona erdirebilmek adına büyük bir fırsat sunuyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın ısrarla söylediği "En büyük transfer camianın bütünleşmesi olur" söyleminin gerçekleştirilmesi için bu turun geçilmesi şart. Peki Fenerbahçe turu geçebilir mi? Benim bu soruya cevabım evet. Ama asla kolay olmayacağını da söylemem gerek. Öncelikle ilk maçta Sarı-Lacivertliler takım halinde kusursuz savunma yapmak zorunda. En uçtaki oyuncuyla defans bloğu arasındaki mesafeyi mümkün olduğu kadar kısa tutmak zorundalar. Son maçlarda sıkça görülen bireysel hataları tekrarlamamalılar.
Kolay top kaybı yapmamak ve mümkün olduğunca oyun hakimini elinde tutan taraf olmak skoru belirleyecek diğer faktörler.

SOĞUK BÜYÜK DEZAVANTAJ
Ama herşeyden önemlisi Belarus'un soğuğu ve zeminin durumu olacaktır.
Sarı-Lacivertliler rakipleriyle başa çıkabilir ama doğayla başa çıkmak neredeyse imkansızdır. Bu şartlarda oynamaya alışık olmak da Brosov'un en büyük avantajı olacaktır.
Bir diğer sıkıntı da Emre'nin oynamayacak olmasıdır.
Forma giydiği 2 maçta da farkını ve klasını ortaya koyan Fenerbahçe orta sahasını toparlayan Emre'nin yokluğunu umarım arkadaşları aratmazlar.

***
Fatih Terim'in farkı
EN son yaşadığımız Burak Yılmaz olayı bize bir kez daha gösterdi ki, Fatih Terim bu ülkenin yetiştirdiği en büyük hocadır. Ondan başka kaç teknik adam Burak gibi 1 yıl önce 33, bu yıl ligde 9, Şampiyonlar Ligi'nde 6 gol atmış bir oyuncuyu bir anda kulübeye çekip ona vazgeçilmez değilsin mesajını verebilirdi. "İstediğin kadar gol at eğer oyun içinde yeteri kadar mücadele etmezsen benim için yeterli olmaz ve oynayamazsın" diyerek sadece 2 haftada istediği seviyeye gelmesini sağlayabilirdi.
Şunu bir kez daha anladım ki Terim olmak kolay değildir.

***
TOLUNAY HOCA TOPARLAR
Tolunay hocayla Trabzonspor 2 maç oynadı.
Biri iyi, diğeri ise son derece kötüydü. İkinci maça bakıp kimse aldanmasın.
Tolunay hoca Trabzon'u toparlayacak bilgi ve tecrübeye sahiptir.
Oyunculuğunda son derece hırslı olan Kafkas bu özelliğini teknik adamlığına da yansıtıyor. Takımına alıştıkça göreceksiniz ki, sahada koşmayan, formasını terletmeyen bir tek oyuncu kalmayacak.
***
HAFTANIN 5 OLAYI
1) F.Bahçe 13 maç sonra gol yemedi.
2) Karaman Bursa'da müthiş başladı.
3) 5 deplasman takımı 3 puan aldı.
4) Beşiktaş 2013'te ilk kez kazandı.
5) Akhisar Büyükşehir'i 2-0 yendi.