Hami Mandıralı

HAMİ MANDIRALI

Tarihi 28 Nisan 2013

Geç de olsa 'Fırtına' geri döndü

Trabzonspor bu sezon gerçekten de son derece ilginç günler yaşıyor. Çok değil, sadece bir kaç hafta öncesine kadar kümede kalma hesapları yapan Bordo-Mavililer, sırasıyla Orduspor, Eskişehirspor ve son olarak da dün Gençlerbirliği'ni devirerek sezon bitmeden hiçbir şeyin kesin olmayacağını gösterdiler. Gençlerbirliği galibiyetiyle puanını 43 yapan Bordo-Mavililer, düşecek denilirken şimdi de gözünü ilk 5 sıra içerisinde yer almaya dikti.

KENETLENME ETKİSİ!
Gelinen noktada hiç kuşkusuz dönem dönem eleştirilse de teknik direktör Tolunay Kafkas'ın önemli etkisi olduğunu düşünüyorum. Moralmen çökmüş takımı, yönetiminin istifa etmesi ve genel kurula gitmesiyle sıkıntılı günler yaşayan camiayı bir şekilde birleştirmenin yolunu buldu. Herkesi tek bir hedef etrafında toplayarak sahadaki başarılı sonuçların gelmesini sağladı.

GOLÜN GELİŞİ BELLİYDİ
Trabzonspor, dünkü karşılaşmada zaman zaman rakibine pozisyonlar verse de maçın genelinde rakibine karşı üstün olan taraftı ve oyunu istediği gibi yönlendirdiğini söyleyebiliriz.
Özellikle ilk golden önceki bir 10 dakika rakip kaleyi abluka altına aldılar. Olcan, Halil, kaleci Onur dün gece takımları adına ellerinden geleni yapan isimler oldular.

KUPA DA GELMELİ!
Ligde sıkıntılı günlerden kurtulan Bordo-Mavililer için bundan sonraki en önemli hedef Ziraat Türkiye Kupası olmalıdır. Sivasspor'la yapacakları rövanş maçına yüksek konsantrasyonla çıkıp adlarını finale yazdırma başarısını göstermeliler.
Teknik Direktör Kafkas'ın bu motiveyi sağlayacağına eminim.