Hami Mandıralı

HAMİ MANDIRALI

Tarihi 28 Eylül 2011

Bu 1 puan ateşleyecektir

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçında sahaya kazanmak için çıktı. Fakat, ilk yarı ne istediği oyunu sahaya yansıttı ne de skoru buldu. Bunda rakip Lille'in, Trabzonspor'u oynatmaması ve alan bırakmaması etken oldu. Fransız temsilcisi iyi organize olmuş ve Trabzonspor'a futbol oynayacak alan bırakmayarak kontraataklarla rakip kalede gol arayan bir takım görüntüsündeydi.
Tabii, çok organize olmuş bir ekibin Trabzon'a kendi sahasında net paslarla oynaması Bordo-Mavililer'in oyun kurmasını engelledi. İlk 45 dakika, rakip takım etkili futbol oynadı. Sol bek Cech ve kaleci Tolga'nın da hatasıyla istedikleri golü de buldular.
İlk yarı maçın tamamına hakim olan taraf konuk ekip Lille'di.

İKİNCİ YARI KIPIRDANDILAR

İkinci yarı ise daha derli toplu bir Trabzonspor izledik. Oyunu rakip yarı sahaya yıkmasını bildiler. Çok net olmasa da pozisyonlar buldular.
Sahanın en kötüsü Alanzinho ile Adrian'ın değiştirilmesi oyuna hareket getirdi. Adrian'ın bireysel becerisiyle kazanılan penaltı da 1 puanı haneye yazdırdı. Bu sonuçla Trabzonspor hem mağlubiyetten kurtuldu, hem de 1 puan alarak liderliği sürdürdü. Ancak, futbol şansı her zaman yanınızda olmaz.
Trabzonlu oyuncular, bir maçı kazanmanın takım oyunu ile mümkün olabileceğini ve sahadaçalışmaları gerektiğini anlamalı.

YİNE DE 1 PUAN ÖNEMLİYDİ
Sonuç olarak bu saha şartlarında dört dörtlük futbol beklemek doğru olmazdı. Bordo-
Mavililer için bu 1 puan ateşleyici olacaktır. Ancak, daha mücadeleci ve yaratıcı olmak zorundalar..

* * *
Maçın en iyisi
Sahanın en iyisi Halil Altıntop ve ikinci yarıda yaptığı kurtarışlarıyla Tolga'ydı.

* * *
Maçın en kötüsü
Sahanın en kötüsü Alanzinho'ydu. Takımı adına neredeyse hiçbir şey yapmadı.