Tarihi 24 Ekim 2010

Kolesterol riski olanların korkmadan tüketeceği besinler

TERCİH EDİLEN BAŞLICA GIDALAR

2. GRUP ALINMASI GEREKEN
Az yağ, şeker, tuz içeren
Biraz yağlı ekmek.
Kek.
Ezilmiş patates.
Doymamış yağlı et.
Şekersiz tahıl.

Sebze ve meyveler
Şişede sebze.
Avokado.
Zeytin.

Et ve çeşitli alternatifler
Soslu ince kıyılmış et.
Yağlı balık.
Bitkisel protein içeren et alternatifi.

Fazladan kalsiyum için gerekli besinler
Kaymağı yarı alınmış süt.
Düşük yağlı peynir.
Düşük yağlı yoğurt.

Bileşik gıdalar
Lazanya, makarna, musakka.
Düşük yağdaki yemekler.

Yağlar
Az ya da doymamış yağlı margarin.
Az yağlı zeytin, ayçiçeği, mısır.

İçecekler
Meyve suyu (tatlandırılmamış).
Az miktarda alkollü içecek.

Kek ve bisküviler
Az yağ ve şekerli kek.

Lezzet verici maddeler
Sos, ketçap, turşu.