CANLI YAYIN

Federasyona isyan bildirisi

Eklenme Tarihi 07 Nisan 2017
Bundan 17 yıl önce Vefa Kulübü Üçüncü Lig'de küme düşmemek için son maçına çıktı.
Kendi sahasında Kırklarelispor'la 1-1 berabere kaldı.
O sırada küme düşmesi muhtemel Nişantaşıspor da Edirne'de Edirnespor'la oynuyordu. Maçın son 10 dakikasına Edirnespor 5-1 önde girdi.
Son 10 dakikada Nişantaşı 3 gol birden attı ve 1 gollük averajla kümede kalırken, Vefa profesyonel lige veda etti.
O zaman bu pis kokulu maçı yazmıştım. Bu maç TBMM Komisyonu'nda incelemeye bile alındı.
Aynı film 17 yıl sonra yeniden sahneye kondu.
Bölgesel Amatör Lig'de oynayan Vefa geçen hafta kendi sahasında Çorluspor'a yenildi. Rakibi Bayrampaşa Tunaspor da Edirne'deydi.
Grupta tek deplasman galibiyeti bile olmayan Bayrampaşa Tunaspor, ilk yarıyı 2-0 yenik kapattığı maçı ikinci yarıda attığı 3 golle kazandı.
Bir mucize mi oldu? Yoksa Edirnespor'un Vefa'yı 17 yıl önce katletmesinin ikinci bölümü mü sahneye kondu?
Yetkililer bunu araştırmalıdır.
Adalet ve şike konusunda gerçek bir mücadele veriyorlarsa eğer!
***
Manisaspor'un da incelenmeye alınmasını talep ediyorum.
Yasalara göre öncelikle futbolcuların alacaklarının ödenmesi gerekiyor ama gelirleri başkan kendine tutkallıyor.
O yüzden borcunu isteyen 3 futbolcuya izin kağıdı verildi.
Borç batağında olan hatta borcu nedeniyle 3 puanı silinen bir takım devre arasında 9 transferi nasıl yaptı?
Eğer gitmesi gereken birileri varsa takımı borca batıran başkan ve menajerlerle haşır neşir olmayı takım ruhundan değerli kılan teknik adamdan başkası olamaz!
Böyle başkanlar ve teknik adamlar futbolumuzun en gerçek tehlikesidir!
Futbol Federasyonu bu gerçeklere çıtını bile çıkarmıyorsa. Bizim yazdığımız bir isyan bildirisidir.