Tarihi 11 Haziran 2010

Bodrum'a yapılır mı bu!

Serdar Ortaç ve Demet Akalın'ın yeni albümlerindeki şarkılarının bu yaza damga vuracağını düşünürken iki isim arasına benim listemde Hande Yener de eklendi… Hem de tek bir şarkısıyla, o da Bodrum… Belki bir Bodrum aşığı olduğum için torpil yapıyorum bu şarkıya diye düşünürken, baktım her mekanda Hande Yener sesleniyor "Bodrum'a da gittik beraber, İstanbul'da da yaşadık" diye...
Hande Yener, 'Bodrum'da bir klip çeker şarkısına da biraz Bodrum hasretimizi azaltır' derken geçtiğimiz hafta klibin Kuşadası'nda çekildiğini öğrendik.
Hoppala, ne alaka! Hande Yener gibi çektiği tüm kliplerin her detayıyla yakından ilgilenen bir ismin, 'Bodrum' isimli bir şarkıya Bodrum'da klip çekmeyi düşünmemesi imkansızdı! Alemin tek akıllısı da ben değilim...
Sonradan öğrendim ki; Hande Yener, klip çekmek için irtibata geçtiği Bodrum Belediyesi'nin yetkililerinden yeterince ilgi görememiş. Hande de biraz cüzdanını korumak biraz da rahat etmek amacıyla 'Bodrum' şarkısının klibini Kuşadası'ndaki bir 'tanıdık' otelde çekmiş. Hande Yener, tabii ki cebinden binlerce TL ekstra masraf yaparak klibini Bodrum'da çekmek zorunda değil.
Ama keşke yapsaydı! Ondan da önce; keşke Bodrum Belediyesi'nin yetkilileri; değil Hande Yener'e zorluk çıkartmak, keşke ünlü şarkıcıya kucak açsaydı!
Hande Yener'i beğenirsiniz beğenmezsiniz, seversiniz sevmezseniz… Ama kabul etmek lazım ki; Hande Yener ne yapsa haber, ne yapsa olay… Bodrum gibi ünlüler sayesinde son yıllarda tıka basa dolan bir tatil cennetini idare eden yetkililer, bu durumdan çok güzel bir şekilde yararlanamaz mıydı!
Birçok ünlünün yaz boyunca mesken tuttuğu tatil cennetinin Hande Yener'in çekeceği bir kliple biraz daha fazla insanla buluşturulmasının kime, nasıl bir zararı olurdu?
Bodrum Belediyesi'nin yetkililerine bir diyeceğim de, yollarıyla ilgili. Şu sıralar Bodrum'a değil ünlü, kim gitse herkes yolundan şikayetçi.
Öyle ki; Bodrum'un en büyük tutkunlarından Ferdi Özbeğen, kazılan yollar yüzünden evinden bile çıkamayacak duruma geldiğini söylüyor.
Hadi iyi bir şekilde bölgenin adıı duyurmak 'Bizim reklama ihtiyacımız yok' mantığıyla kimsenin umurunda değil de, Bodrum'un adının kötü anılmasına 'dur' deyin bari…