Tarihi 5 Haziran 2010

Tartışmasız 'annelik'

Magazin dünyasının adeti midir bilinmez ama yine aynı şey oldu! Yine bir ünlümüz, hakkında demediğini bırakmadığı eşini affetti.
Kimden mi bahsediyorum? Tabii ki Sibel Can'dan. Eşi Sulhi Aksüt için demediğini bırakmayan hatta çok da ileri gidip oğlunun babasını 'hırsızlıkla' suçlayan Can, şimdi ne yaptı? Tuttu, Sulhi Bey'i affetti. O da yetmezmiş gibi Hakan Ural'dan olan çocukları Melisa ile Engincan'ı bile Sulhi Bey için karşısına aldı. İzmir'e giden Sibel Can'ın evinde 'Sulhi Bey' krizi çıktı. Karşılarında üvey babalarını gören Melisa ile Engincan, öz babaları Hakan Ural'ın yanına deyim yerindeyse sığındı. Boşanma sürecinde hele ki ünlü çiftlerin ayrılık döneminde, yine olan çocuklara oldu yani. Sibel Can, çocuklarının 'Sulhi Bey resti' karşısında ne yaptı? Hepinizin tahmini; 'bir anne olarak çocuklarını seçti' değil mi? Ancak ettiği büyük büyük lafları milyonların gözünün içine baka baka yutan Sibel Hanım, 2 çocuğunu değil 'kasamı boşalttı' dediği eşini seçti! Evi terk eden çocuklarını aramadı! Bir anne olarak, hele ki bir Türk kadını olarak bir aileyi ayakta tutma görevini üstlenmesi ve çocukları için bütün dünyayı karşısına alması gereken Sibel Can, oyunu 'eşinden' yana kullandı. Bu seçim üzerine Sibel Can ile çocukları arasındaki krizi an be an duyuran ucankus.com'da da bir anket başladı. Anketin konusu ne mi? "Sibel Can'ın eşini, çocuklarına tercih etmesini doğru buluyor musunuz?" Bu yazıyı kaleme aldığım dakikalarda; anketin sonuçları beni şaşırtmadı. Oy kullananların yüzde 92'si, "Sibel Can, çocuklarını göz ardı etmekte haksız, eşten önce çocuk gelir" yanıtını verdi. Sibel Can, bu anketi okuyunca bazı şeyler kafasına dank eder umarım. Umarım Sibel Hanım, bugüne kadar çizdiği 'iyi anne' imajını, aldığı bu kararla yerlebir etmez. Etmez ki, biz de bu tartışmaya bile gerek olmayan meseleyi sayfalarımıza taşıma zahmetinde bile bulunmaz, Can'ın anneliğini milyonların önünde sorgulamak zorunda kalmayız!


* * *

HAKLIYKEN HAKSIZ OLURSUN!
Demet Akalın'la ilgili birçok haber yaptığımız, bugüne kadar birçok yazı yazdığım için bir daha ünlü popçuyla ilgili yorum yapmama sözü vermiştim kendi kendime. Ama olmadı, sözümü tutamadım! Önder Bekensir'le evliliğine herkesin birkaç ay ömür biçtiği Demet Akalın, aniden boşanma kararı aldı.
Birbirlerinin isimlerini vücutlarına kazıtan, gittikleri her yerde 'aşk' pozları veren çiftin, özellikle de Demet Akalın'ın boşanmasına tabii ki üzüldüm. Pardon, üzülmüştüm! Çok sevdiğini söylediği eşinin önce kendisinden para aşırdığını iddia eden, ardından muhabirimiz Ufuk Özcan'ın çektiği malum Önder Bekensir fotoğrafını mahkemeye delil olarak sunup 'Eşime güvenim kalmadı' dedi Demet Hanım. Çok değil birkaç gün önce… Önceki gece boşanma haberlerinden sonra ilk kez ortaya çıkan Demet Akalın, sanki hiçbir şey olmamış gibi mutluluk pozları verdi. Basın mensuplarına diller çıkarttı, kahkahalar bastı kameralara.
Evet, hayat devam ediyor.
Ancak birçok kadın 2-3 aylık sevgilisinden ayrılınca bile en azından birkaç gün yas tutarken, Demet Akalın'ın maşallah dünya umurunda değil.
Şarkılarında söylediği gibi 'kapı açık, arkanı dön ve çık' moduna girmiş olabilir. Ama unutmasın ki; davasında haklı olsa da bu halleriyle birçoklarının gözünde haksız duruma düşüyor Demet Hanım, benden demesi.