Tarihi 1 Haziran 2010

Ümit Yaşar'dan İvana'ya mektup var!

İvana Sert, gündem oldu… Bu kez fiziğiyle, verdiği pozlarıyla, kıyafetlerinin markalarıyla ya da Hollywood'a adını yazdıran mayokini tasarımlarıyla da değil… İvana Sert, ilk ve 'mümkünse son kez' açıklamalarıyla olay… Evlilik ve aşk üzerine yorumlarda bulunan ikoncan, konu ihanete gelince içinden geçeni döktü ortaya. İvana Sert, "Eşinin başka kadınla olduğunu anlarsan ne yaparsın?" sorusu karşısında verdi 'Hayır' yanıtını.
Allah Allah, burada bir gariplik yok mu… Belki demek istediği başka deyip öbür soruya geçiyorum. "Konuşur musun veya ayrılır mısın?" sorusuna yanıtı da farksız değil. "Ayrılmam. Önce ilişkisinin içeriği nedir? Aşık mı oldu, sadece bir değişiklik mi yapmak istedi? Belki şaşıracaksınız ama ben bu konuda kıskanç değilim" deyiveriyor İvana Hanım. Allah'tan İvana Sert ile röportaj yapan Oya Germen de durumu fark edip oluyor duygularıma tercüman. "Burada bir gariplik yok mu? Aşık olmadıysa, sadece gelip geçici bir ilişkiyse, önemli değil mi diyorsun?" diyen Oya Hanım'a İvana'nın yanıtı yine aynı şekilde: "Gözümü kapatırım."
İvana Sert, eşi zengin diye mi olası ihanete göz yumar diye düşünürken duygularımın tercümanı Oya Germen, giriyor devreye. "Hayır, istesem başka bir zengin erkek bulabilirim" deyiveriyor İvana Sert.
Buraya kadar yazdıklarımı belki yeniden okumak istersiniz, çünkü ben İvana Sert'in söylediklerini 'Acaba ben mi yanlış anladım?' diyerek 2 kere okudum. Ama yok, sosyetik güzelimiz açıkça söylüyor. 'Eşim başkasıyla olsa onu kıskanmam' diyen İvana Sert gibi kendi kendine yetecek bir kadının, eşinin ihanetine boyun eğebileceğini söylemesi, ayrı bir konu. Ama benim derdim başka. Benim derdim İvana Hanım'ın sevdiği erkeğin bir başka kadınla olduğunda duygusal olarak hiçbir şey hissetmemesinde.
Kendi özgüvenini dile getirirken 'sevgisizlik' dökülüyor İvana Sert'in ağzından. İvana Sert, Ayşe, Fatma o da önemli değil… İhanet eden birini neden ne olursa olsun affetmek yanlış, sevdiğini başkasıyla görünce onu kıskanmamak çok garip hatta imkansız!
Ben mi duygusal düşünüyorum dedim. İvana Sert'in sözlerini kız arkadaşlarıma sordum. Herkesin yorumu benimle aynıydı; 'belki göstermezsin, gösteremezsin ama seviyorsan kıskanırsın.' "Kadınlar böyledir işte" dedim ama içime sinmedi. Belki erkekler farklıdır da İvana Hanım'a biraz hak verebilirim diye düşünerek 'kirli' erkeklere benzemeyen bir erkek arkadaşıma sordum. 'Bir arkadaşım sevdiği adamı başka kadından kıskanmazmış' dedim.
Durdu, "Söyle ona Ümit Yaşar Oğuzcan'ın 23. mektubunu okusun" dedi. Merak ettim, hemen okudum… Siz de merak etmeyin diye Ümit Yaşar Oğuzcan'ın mektubundaki bazı yerleri yazıyorum… Buyurun İvana Hanım, siz de okuyun… "Seni kıskanıyorum. İçimde gururdan eser yok artık. Kıskançlığımın başladığı yerde yüreğim tertemiz oldu, aydınlandı, parıl parıl şimdi. Gururum, zaman zaman benliğimi saran kendimi beğenmişliğim, güvenim ve inançlarım; hep seninle yaptığım savaşta yenildiler.
Bir kıskançlık hissi kaldı içimde, dipdiri ve her zamankinden daha güçlü… Beni tanımadan önce yaşadığın yıllar var ya; onları da kıskanıyorum…. Oysa ben seni tanıyıncaya kadar kıskançlığı daima ilkel bir duygu olarak düşünür, reddederdim… Sevginle tamamlandımsa verdiğin kıskançlıkla bütünlendim…"