Tarihi 27 Nisan 2010

Nerede hak, nerede emek?

Oyuncusu, şarkıcısı "korsana hayır" demeçleri veriyor… Haklarının yendiğini savunuyor birçok ünlü isim. Haksız da değiller davalarında… Bir şarkı, bir film için geceni gündüzüne katacaksın günlerce, aylarca hatta belki de yıllarca… Sonra da emeğinin karşılığı korsancılar yüzünden çöpe gidecek.
Buraya kadar her şey normal de; ünlülerin korsan DVD satın alırken görüntülenmelerine ne demeli! Önce Nejat İşler ile Berrak Tüzünataç görüntülendi, korsan tezgahından film alırken. Filmde onların emeği yok ya, ne olacak alayım ucuzundan bir DVD! Şimdi de tiyatronun usta ismi Ali Poyrazoğlu, korsan tezgahının başında film seçerken takıldı objektiflere. Yıllarca sanata emek veren bir ismin korsanlara prim vermesi şaşırttı beni. Sadece oyunlarıyla değil verdiği sosyal mesajlarla da bilinen usta sanatçının bu hareketi, açıkçası onun gözümdeki değerini çok çok düşürdü. Şimdi Ali Poyrazoğlu, kendisinin ya da sanatçı dostlarının hakkını nasıl savunacak?
Nasıl sanatçının emeğinden bahsedecek? Biri çıkıp da demez mi Ali Poyrazoğlu'na "Siz değil miydiniz, korsan DVD alan" diye… İşte bu yüzden, bizlerden önce sanatçılar 40 kere
düşünmeli
adım atmadan önce.