Tarihi 26 Nisan 2010

Kızların yeni şifresi: "3S"

Seren Serengil, uzun süredir suskun kaldığı müzik hayatına yeni bir albümle dönüyor. Mayıs ayında yeniden 'merhaba' demeyi planlayan Seren Serengil'in albümünde birlikte çalıştığı isim son günlerin en çok konuşulan müzisyenlerinden Soner Kabadayı. Yazdığı sözlerle adından daha uzun seneler söz ettireceğe benzeyen Kabadayı'nın Seren Serengil'e verdiği şarkısı tam ünlü şarkıcılık: Ben adamı ayrılırken tanırım. Bugüne kadar özel hayatıyla hep gündem yaratan şarkıcıya bundan daha çok yakışan bir söz olamazdı herhalde.
Aşkları kadar olaylı ayrılıklarıyla da çok konuşulan Seren Serengil, genç kızlar arasında aşk muhabbetlerinin başlıca konularından biri oldu. Seren Serengil, iyi eğitimli, zengin ve güzel bir kadın. Cengiz İmren gibi farklı kültürlerden gelen erkeklerle yaşadığı aşklar, birçok genç kızın da tercihi olunca, Seren Hanım kızların diline düştü. Birçok arkadaşımdan "3S" yani "Seren Serengil Sendromu" diye bir tabir duyar oldum. Biri kendisinden daha eğitimsiz ya da maddi açıdan daha kötü durumdaki biriyle mi beraber? "Bende Seren Serengil Sendromu" var diyor… Seren Serengil'e bir tavsiye… Seren Hanım, bu sendromla ilgili bir şarkı söylerse birçok genç kızı peşinden sürükler… Sözleri ne mi olur? Artık onu da kendisi bulsun.

YALNIZLIK ÖMÜRBOYU
Malum Tolga Karel, gözyaşları içinde isyan etti, "Dört duvar arasında yalnızım" diye. Birçokları oyuncunun bu isyanını aldığı aşırı alkole bağladı. Ama o da ne! Ata Demirer, gündüz gözüyle verdiği röportajında aynı şeyi farklı tarz ve cümlelerle söyledi. "Şöhretin attığı en büyük kazık, yalnızlık" dedi ünlü komedyen. Yeşim Salkım'dan geldi aynı gün benzer bir itiraf. "Param var ama hiçbir zaman amatör günlerimdeki kadar mutlu olamadım" dedi ünlü şarkıcı da. Sadece bu 3 isim değil elbet şöhretten şikayet eden. Bugüne kadar parasını koyacak yer bulamayan birçok ünlü isim yalnızlıkla ilgili şarkılar yazmadı mı! Örneğin Serdar Ortaç, o herkesin imrendiği popun dev ismi her konserinde şikayet etmez mi "Mutsuzum" diye… Ya da Sezen Aksu, Sertab Erener'in sesinden dinlediğimiz şarkısında seslenmedi mi milyonlara "Anladım sonu yok yalnızlığın" diye… Ya MFÖ'ye ne demeli? Efsane grup, "Yalnızlık ömür boyu" diye diye yüreğimize dokunmadı mı! Ne şöhret, ne para, ne etrafınızda pervane olan karşı cins, ne de sizi alkışlayan milyonlar… Hiçbir şey yalnızlığınıza çare değil sizden başka. O yüzden, genç kızların şöhretten medet ummak için kendini kurtlar sofrasına meze yapması da boşa, genç erkeklerin kırk takla atması da…