Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 2 Mart 2018

Afrika kartı

Amerika Birleşik Devletleri, Yeni Dünya Düzeni için adımlarını atarken bunun domino etkisine neden olacağının farkında. Öncelikli olarak hedeflenen bölgelerde hata ve yanılma payının son derece düşük olması önemli. Bunun için yoğurdu üfleyerek yiyorlar. Ama yine de hata üstüne hata yapıyorlar...
İngiltere'nin içinde olduğu bir Avrupa Birliği, Amerikan çıkarlarına tersti.
Ancak şimdi BREXIT'le Avrupa Birliği, Amerikan çıkarları için büyük şans.
NATO'nun Arap coğrafyası ve Afrika'ya genişlemesi, Avrupa'nın tüm enerji kaynaklarının vanasını da Washington'ın kumandasına verecek. Tabii planlarını hayata geçirebilirlerse. Kafalarındaki bu...
4 temel bölge ABD için vazgeçilmez... Ya da KONTROL BENDE demek isteyen bir güç için...
*Sahra'nın alt tarafındaki Afrika...
*Kuzey Afrika ve Ortadoğu (İslami ülkeler bölgesi)...
*Afganistan ve Çin'in yer aldığı Asya
*Orta ve Güney Amerika...
Aslında dünyanın kalbi bunlar...
Bu 4 bölgenin Amerikan kontrolü altına girmesi halinde, dünya tek merkezden yönetilir. Ya da o güç kimse komutları verir!
İşte bu nedenle dünya büyük bir kaosun içinden geçiyor.
4 temel bölgenin TEK BİR GÜCE BAĞLANMASI İÇİN OLMAZSA OLMAZ OLAN TÜRKİYE'dir...
Türkiye sandığımızdan çok daha önemlidir.
ABD, jeopolitik ve jeostratejik olarak dünyanın en önemli noktasında bulunan Türkiye'yi yanına alamazsa daha doğrusu eskiden olduğu gibi YÖNETEMEZSE Washington Yeni Dünya Düzeni'nin dışında kalır. GİDİŞAT DA BU!
Türkiye zincirlerini kırınca, uzaktan kumandayla yönetilecek bir ülke olmadığını ilan edince ilişkiler gerildi.
Çok hem de...
1960'lı yıllardan itibaren Türkiye'nin alacağı her kararı, Washington'da belirleyen Amerika Birleşik Devletleri bu sayede Sahra'nın alt tarafındaki Afrika'yı, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ve Asya'nın bir bölümünü kontrol ediyordu. Her şey onların istediği gibi ilerliyordu.
Asya'daki Türk Cumhuriyetleri, Türkiye ile işbirliği yapan Amerika'nın etkisinde kalıyordu.
Bugün Washington, Türkiye'yi dün yaptığı gibi kontrol edebilse Akdeniz AMERİKAN DENİZİ olur. Çünkü Kuzey Afrika'daki Libya ve Tunus, bir anda korumasız kalır. Anında Amerikan güçleri bölgeye intikal eder. Oyun biter!
Ama Türkiye eski Türkiye değil...
Bu da önlerindeki en büyük engel...
Trump göreve geldiği ilk günlerde ŞAŞKINLIKLA imzaladığı gizli bir plana göre, Amerikan Savunma Bakanlığı Beyaz Saray'ın hiçbir onayı olmadan Kuzey Afrika ülkelerini işgal hareketine başlayabilir. Bu yetki var...
Trump, bu imza nedeniyle birçok konuda Pentagon'un esiri olmuş durumda. Çünkü bu karar Trump'ın başkanlığını bitirebilecek sonuçları olabilir. Sır değil...
O nedenle Trump'ın Kudüs kararı hızlı bir şekilde alındı. O nedenle Tel Aviv'deki büyükelçilik kısa sürede Kudüs'e taşınmak isteniyor. Amerika'nın kendi içinde yaşadığı kavganın en büyük nedenlerinden biri, Süper Güç ABD, Pentagon'dan mı Beyaz Saray'dan mı yönetilecek.
Pentagon, Akdeniz planını hayata geçirmek istiyor. Bölgede bulunan Amerikan kuvvetlerine ait savaş gemileri, denizaltılar uzun yıllar boyunca başka noktalara geçmeyecek. Kafalarını kaldırıp baktıklarında yine karşılarında TÜRKİYE var.
Bunu engelleyebilecek bir güç de şu an mevcut değil.
Eğer ABD, Sahra'nın altındaki Afrika'yı, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ile Asya'nın bir bölümünü kontrol etmeyi yeniden başarırsa, Avrupa Birliği de tamamen Washington'a bağlanır.
Enerji kartıyla...
Buna tek alternatif ise Türkiye ve Rusya'nın hayata geçirmek üzere olduğu Türk Akımı projesi.
Washington, bu projeyi engellemek için her yolu deneyecek.
ABD'nin Suriye'de YPG'ye büyük destek verme nedenlerinden biri de enerji hatlarını kendi yönetimine almak, Türkiye'yi büyük sorunlarla baş başa bırakmak. Ama yapamadılar...
Türkiye, Katar, Kuveyt, Cezayir, Fas, Tunus, Lübnan, Pakistan gibi 29 ülke tam bağımsızlık için mücadele veriyor. Amerika Birleşik Devletleri de buna izin vermemek için tarih en büyük silah sevkiyatını yapıyor.
YPG'ye verilen silahlar, bilinenden çok fazla. Ancak başta DEAŞ ve Boko Haram olmak üzere, 10 terör örgütüne giden silahları Amerika'da bile bilen 3 kişiyi geçmez. Terör örgütlerinin olduğu yerlerde bağımsız karar almak zordur. Bunu bilerek geldiler, Türkiye'nin vereceği tepkiyi hesap edemedikleri için de çöktüler...
İngiltere bile 7 terör saldırısından sonra ABD ile masaya oturabileceğini söyledi.
Ancak oturdukları masadan bağımsızlığını kaybeden bir ülke olarak kalkacaklarını gördüler. Yeni bir yol çizildi. Silah korkutur, akıl yumuşatır.
ABD silahla korkuttu ancak karşındaki İTTİFAKI silahla yenmesi mümkün değil...
Karşısındaki güçlerin toplamında da bu güç var.
Amerika Birleşik Devletleri'nin karşısında yer alan Türkiye, İngiltere, Rusya, Brezilya, Çin, Hindistan aynı noktada buluştuğu an ABD'de kaos kaçınılmaz. Bu 6 ülkenin bir araya gelmesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin 50 parçaya bölünmesi anlamını taşır. Ki bilirler...
İngiltere, bu ittifakın sonunda Amerika'nın yerini alacağına kuşkuyla yaklaşıyor. Diğer ülkeler de Türkiye'nin Ortadoğu ve Afrika'daki yükselişini, tatlı ve derin korku ile izliyor!
Türkiye'yi kimse dışarıda tutamıyor.
Amerika'daki bazı akıllı adamlar "Kim, Çin Süper Güç olacak derse o Amerika Birleşik Devletleri'nin derin yapısının adamıdır" yorumunu yapmakta.
İlginç değil mi!
Çin, İngiltere'nin onayı olmadan adım atamaz. ABD, Çin'i savaşın içine çekerek, İngiltere'ye meydan okuyor.
İngiltere'ye açık söyleyemediği her konuyu Çin üzerinden götürme politikası izleyen bir Washington var.
Çin'e savaş açmaktan söz eden Amerikalılar, tek kelimeyle çılgındır.
Bu sonuçları ön görülemeyen bir adım olur. Ve dünyayı felakete sürükler.
Ancak ABD'nin 4 temel bölge olarak gösterdiği noktalarda İngiltere'nin gücünü göz ardı etmemek gerekiyor.
ABD, Libya'yı işgal edememesinin tek nedeni İngiltere ve Türkiye'dir.
Trump'ın göreve gelmesiyle birlikten ABD, 3 kez bu planın startını verdi ama durmak zorunda kaldı.
Her ülke kendi planının başarılı olmasını ister. Ancak ABD artık bunu yapamıyor. NET!
Yemeği paylaşarak yiyenlerin kazanacağı bir ortamdayız. Türkiye AFRİKA'da, Ortadoğu'da, her yerde...
Yemeği birlikte yemek için ortaklarını bekliyor.
Gelecekler...
Türkiye gibi masa kuran ya da dağıtan başka bir güç yok bölgede çünkü... Burada bu net görülmekte...