Adnan AYBABA

ADNAN AYBABA

Tarihi 31 Ekim 2011

Carvalhal'ın destekçisiyim

Beşiktaş'ın Fenerbahçe derbisinden sonra çıktığı Sivasspor maçındaki performansını nasıl buldunuz?
Carvalhal, F.Bahçe derbisinden farkl› olarak Almeida ve Necip'i kadroya ald›. Almeida'nın birinci santrafor olarak tercih edilmesi doğruydu. Ancak, Siyah-Beyazlılar'ın dün gece maça çift santrforla başlaması gerekirdi. Orta sahadaki oyuncu say›s›n› azaltabilirsiniz.
Mustafa çok hareketli ve seyyar bir oyuncu. Aralara giriyor. Rakip savunmay› karışt›r›yor. Tam merkez santrafor. Almeida da çok klas bir oyuncu. Gol vuruşlar›nda hava topu hakimiyeti yüksek. Bu ikili bu tip maçlarda çok iş yapar.

Maçta öne çıkan başka isimler var mıydı?
Bu iki oyuncuya serviste bulunan isimler de gecenin dikkat çekenleri arasındaydı. Mesela Quaresma, mesela Simao... Ernst'ten bahsetmeye gerek bile yok. Son haftalardaki çıkışın önemli faktörlerinden biri de Alman oyuncunun performansı.

Portekizli hoca Carvalhal'ı nasıl buldunuz?
Carvalhal son derece yerinde değişiklikler yaptı. Dilerim Holosko'ya bu tak›mda daha çok yer verir. Bana kalırsa Siyah-Beyazlılar açısından şu anda gidişat iyi yönde. Sivasspor'a bakarsak...
R›za Çal›mbay, riskli bir takım kurmuş... ‹yi pozisyonlar buldular, dişe diş mücadele ettiler. Golü de buldular. Ama 10 kişi kald›lar ve o pozisyonda 1 de gol yediler. Beşiktaş karşılaşması için o dakikadan sonra yapabilecekleri pek de bir şey kalmamıştı açıkçası...