Adnan AYBABA

ADNAN AYBABA

Tarihi 27 Şubat 2012

Puana çok az kalmıştı

Beşiktaş'ı derbide nasıl buldunuz?

Avrupa'da önemli bir maçın ardından bir derbiye çıkıp oynamak o kadar da kolay değildir. Başkan Yıldırım Demirören'in görevi bırakıyor olması da takımı ister istemez etkilemiştir. Tüm bunlar yaşanırken Arena'da gelip maça çıkmak tabii ki zor.

İsmail Köybaşı uzun bir aradan sonra görev aldı. Simao ve Quaresma iki kanatta, Almeida tek forvet oynadı. Egemen'in sakatlanması defanstaki kurguyu değiştirdi. Sidnei de uzun bir aradan sonra forma giydi. Cenk ile birlikte defansın önemli hataları oldu.

Carvalhal, Mustafa Pektemek değişiklğii ile oyuna pozitif katkı sağladı. Sonrasında da beraberlik geldi. Galatasaray defansı da çok hatalar yaptı.

Beşiktaş bu maça çift forvet başlayabilirdi. Yani Necip ile Veli'den birisi fazlaydı sahada. ispatı da ortada Almeida ile Mustafa birlikte oynayınca Simao ve Quaresma da daha etkili oldu. Uzatma dakikası ise keyifleri kaçırdı. Arena'dan en kötü bir beraberlik alınacakken o gol yenmemeliydi.

Galatasaray'ın kazanmasının ana nedeni sizce neydi?

Teknik Direktör Fatih Terim, galibiyetin baş mimarıdır. Maç› sonuna kadar götüren bir Galatasaray oluşturmuş. Maçın hakemi Fırat Aydınus'un ise karşılaşmanın sonucuna etki eden bir hatası yoktu. Futbolcularla olan diyaloğu çok iyiydi.