Adnan AYBABA

ADNAN AYBABA

Tarihi 6 Şubat 2012

Gariplikler zinciri

Beşiktaş'ın genel hatlarıyla nasıl buldunuz?
Beşiktaş'ı hiç iyi bulmadım desem abartmış olmam. Futbolun bazı gerçekleri var ve bu gerçekleri ne yazık ki Beşiktaş kulak arkası etmeye çalışıyor. Zaten Beşiktaş iyi olsa yakaladıklarını gol yapar ve Fenerbahçe'yi yenerdi. Teknik Direktör Carlos Carvalhal'ın oyuna Ersan ve Tanju ile başlaması çok büyük bir hataydı. Ekrem ve Necip'in ise neden maça yedek başladıklarını anlayabilmiş değilim. Beşiktaş'ta top yapan oyuncu yoktu. İbrahim'i göbekte oynatması da doğru değildi.

Beşiktaş'taki bu düşüşü neye bağlıyorsunuz?
Takım birdenbire iyi giderken bu hale gelmez. İçerde başka sorunların olduğunu düşünüyorum. Bu ekonomik olabilir, psikolojik olabilir bilemem ama birşeyler olduğu kesin. Son haftalarda hocanın birilerinin etkisi altında kaldığını düşünüyorum. Çünkü kafasının karışık olduğu her halinden belliydi. Beşiktaş'ta bir gariplikler zinciri var.

Beşiktaş'ın bundan sonraki şansı ne?
Beşiktaş zirve yarışında çok geriye düştü. En iyi kadro Beşiktaş'ta ama alınan sonuçlar ortada. Beşiktaş gibi üst düzey bir takımın bu duruma gelmemesi gerekirdi. Fenerbahçe karşısında en çok Ernst'i beğendim. Kaçırdığı gole rağmen çok iyi mücadele etti. Kaybetmeyi kabullenmeyen bir oyuncu. Ancak arkadaşları ona ayak uyduramadı. Beşiktaş'ın bundan sonar
süratle toparlanması gerekiyor.