Adnan AYBABA

ADNAN AYBABA

Tarihi 16 Mart 2012

Mazeretim var!

* Arda Turan ilk kez bir Türk takımına karşı oynadı. Nasıl buldunuz?
Arda Turan, Milli Takımımız'ın ve Türk futbolunun gözbebeği. Zaten de çok fazla gözbebeğimiz yok yurt dışında. Ama ülkemizde malesef barınmadı, barındırtmadılar. Ardından o da Atletico'ya gitti. Orada kendini buldu. 'Ya ben nereye geldim' dedi. 'Off be dünya varmış' dedi.
Ardından Beşiktaş'a rakip olarak geldi. Maçtan önce çok güzel açıklamalarda bulundu. Maç başladı görevini fevkalade yaptı.
Adrian'a zeka dolu bir gol attırdı. İşte bu nokta çok ilginç; Adrian ve bütün Atletico'lu futbolcular sevinirken Arda gayet mütevaziydi. Bu Arda süredi yuhlanan bir Arda oldu ülkemizde. Ne enteresan ki Avrupa'da da alkışlanan, kişiliğini bulan bir Arda oldu.

DERSLER ALMAK LAZIM
* Beşiktaş'lı futbolcuları nasıl değerlendirirsiniz?
Maçın neresini anlatalım karar veremedim.
Kaleci Cenk hatalı goller yedi.
Tamam da diğer futbolcuların da her yeri hatalıydı.
Bir gerçeği de görmüş olduk. Çok gözümüzde büyüttüğümüz bizim futbolcularımız malesef Avrupa'ya çıkınca üzülerek söylüyorum ikinci sınıf futbolcu oluyorlar.
İşte gördük! Şu Atletico takımının oyuncuları resmen rakip oyuncuları futbol manyağı yapıyorlar. Resmen süper futbol oynadılar. İki maçta da futbol dersi verdiler. bu takıma sayğı duymak lazım. Saygı duyarken de ders almak lazım.

* Yönetimsel zaafiyetin olması bu maçı ne kadar etkilemiş olabilir?
Fakat Beşiktaş'ı da ağır eleştirmemek lazım. Çünkü bu takımın çok büyük mazereti var. Başkanı gitmiş, mahkemeleri süren sportif direktörleri var... Saymama gerek yok daha neler var. En önemlisi Quaresma maç öncesi hocasına kafa tutmuş!
Daha ötesi var mı?
Soruyorum var mı?

* * *
Maçın en iyisi
Arda Turan, Atletico'ya giderek kendini bulmuş. Çok iyi oynadı...

* * *
Maçın en kötüsü
Beşiktaş takım olarak kötüydü. Sadece Cenk'i eleştirenler hata yapar.