Faciaya ramak kala! İETT otobüsü direğe çarptı: 5 yaralı

İstanbul Esenyurt'ta dün saat 12.00 sıralarında, D-100 Karayolu'nun Haramidere mevkii Edirne istikametinde seyir halindeki İETT otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çıkarak direğe çarptı. İşte sizler için derlediğimiz 8 Ocak tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ocak 2024 Güncelleme 08 Ocak 2024, 07:00
Faciaya ramak kala! İETT otobüsü direğe çarptı: 5 yaralı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Esenyurt'ta dün saat 12.00 sıralarında, D-100 Karayolu'nun Haramidere mevkii Edirne istikametinde seyir halindeki İETT otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çıkarak direğe çarptı.

Kazada 1'i çocuk 5 yolcu yaralandı. Yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazada otobüs şoförü bulunduğu yerde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda şoför, kurtarıldı. Kaza nedeniyle D-100 Karayolu'nda trafik yoğunluğu yaşandı.

PİŞKİN DOLANDIRICI
Bursa Kestel'de tarım aletleri satan mağazanın logosunu kullanan şahıslar, hayali satış gerçekleştirdi. İnternet üzerinden satış yapan dolandırıcılar onlarca kişinin parasını cebe indirdi. Mağdurlar olayı gerçek firma sahibi Aykut Gülenç'e bildirdi. Gülenç, dolandırıcılar hakkında şikayet dilekçesi verdi. Bir vatandaş, "Dolandırıldım sanırım" mesajı attı. Bunun üzerine dolandırıcılardan alay eder gibi, "Geçmiş olsun. Kolay gelsin" cevabı geldi.



EBE ANNEYE ACI VEDA
Muğla Bodrum'um 'Ebe annesi' Sabiha Öncel (98), hayatını kaybetti. Elektriğin, doktorun, sağlıkçının, sağlık ocağının olmadığı yıllarda 3 bine yakın doğum gerçekleştiren Öncel'in ölmü ilçede büyük üzüntü yarattı. Öncel, anneleri vefat eden iki kız kardeşi evlat edinerek 30 yıl boyunca bakımını üstlenmişti. HAYRETTİN ŞAŞMAZ

'KAN'ADA!
Kanada'nın Ontario eyaletinin başkenti Toronto'da geçen salı saat 08.19'da bir daireden ihbar yapıldı. Adrese giden polis ekipleri, Türk yazılım mühendisi Mert Sözdinler (28) ve kimliği açıklanmayan bir kadının cesediyle karşılaştı.

Travma izleri olan cesetler incelenmek üzere morga kaldırıldı. Ölü bulunan kadının Sözdinler'i öldürdükten sonra intihar ettiği açıklandı. Toronto polisi, Sözdinler'i tanıyanlarla iletişim kurmaya çalıştıklarını anlattı. Ayrıca Sözdinler'in cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi için kuzeni olduğunu ifade eden bir kişi tarafından sosyal medyada kampanya başlatıldı.


169 MİLYON DEVRETTİ
6 BİLEN çıkmayınca 169 milyon 821 bin lira devretti. 5 bilenler 109 bin 938'er, 4 bilenler bin 837'şer, 3 bilenler 93'er, 2 bilenler 10'ar lira alacak.



3 MİLYON DEVRETTİ
5+1 BİLEN çıkmayınca 3 milyon 122 bin lira devretti. 5 bilenler 15 bin 628'er, 4+1 bilenler bin 30'ar, 4 bilenler 108'er, 3+1 bilenler 55'er, 3 bilenler 16'şar, 2+1 bilenler 23'er, 1+1 ve 0+1 bilenler 12'şer lira ikramiye alacak.

YORGUN MERMİ TERÖRÜ
Yorgun mermi terörü bir türlü bitmedi. Karadeniz Bölgesi'nde gelenek haline gelen düğün, nişan, festival, maç sonrası veya asker uğurlamalarında tabanca ile havaya açılması çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtı. En fazla yorgun mermi vakalarının yaşandığı iller arasında yer alan Trabzon'da son 8 yılda 5 kişi ölürken, 96 kişi ise yaralandı. 5 yıl önce Feyzanur Keleş (15) ve 3 yıl önce de Emir Yuşa Atıcı (15), Trabzon'da yorgun mermiye kurban gitmişti.

ON NUMARA
Kayseri'de yalnız yaşayan Sıdıka Umay (90), 2 yıl önce çocuklarının aldığı cep telefonuna rağmen 1980'den beri kullandığı 44 yıllık ahizeli telefonu ile iletişim kuruyor. Umay, "Misafirlerim gelip, 'Sen nasıl bu telefonu kullanıyorsun?' dediklerinde 'Bundan başkası ile konuşamam. Bu benim hem arkadaşım hem yoldaşım' diyorum. Çocuklara cep telefonu kullanmalarını tavsiye etmiyorum" dedi.

ATM'Yİ BİLE KANDIRDILAR
İstanbul'da dolandırıcılar, ATM'lerin dahi ayırt edemediği sahte dolar bastı. 33 adet 100 doları teker teker ATM'ye yükledi. Dolandırıcılar banka görevlisinin dikkati sayesinde yakayı ele verdi. Paraların Türk lirasına çevrilip transfer edildiğini öğrenildi. 4 şüpheli, tutuklandı. 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KÖR'DÜĞÜN'
Zonguldak Kozlu'da fotoğrafçılık yapan Nejat Kaskun (36), 20 Temmuz 2023 akşamı düğün çekiminden gelip, görüntüleri aktardığı sırada ani bir elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik kesintisi sonrası hard diskte arıza meydana gelince, 12 çiftin düğününün videolarına tekrar ulaşamadı. Çiftler 'en mutlu günleri'ni hatırlatacak videolara erişemezken, fotoğrafları teslim edildi. Fotoğrafçı Kaskun, ardından hard diskteki verileri kurtarabilmek için İstanbul'da firmalarla görüştü. 3 firmadan ret cevabı alan Kaskun, daha sonra yurt dışı menşeili bir firmayla anlaşarak hard diski Rusya'ya gönderdi. Diskte 'okuyucu kafa arızası' ve 'plakalarında metal tozlaşması' tespit edildi. 5 aydır görüntüler için çaba harcanırken, şikayetçi olmayan çiftler yine de güzel haber bekliyor.

YAZIN GELİYOR...
Muğla Dalyan'daki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER), caretta caretta Tuba'ya 28 Ağustos 2019'da uydu takip cihazı takarak denize bıraktı. Akdeniz'in en uzun süre izlenebilen hayvanı olan 25-30 yaşlarındaki caretta carettanın sinyali kesildi. Takipçi sayısı 9 milyonu geçen Tuba'nın bu yaz Dalyan'a dönüp yuva yapması bekleniyor.

MEMLEKET ŞEFKATİ
Muğla'da aşçılık alanında aldığı üniversite eğitiminin ardından turistlik otellerde şef aşçı olarak çalışan Murat Ulu, baba toprağı Kastamonu Taşköprü'deki Alatarla köyüne döndü. Şimdi her yıl tonlarca sarımsağı üreterek yurdun dört bir yanına ulaştırıyor.

TEHLIKELİ ROTA
Balon balığı, Kızıldeniz'den gelip Akdeniz'e yerleşti. Hatay İskenderun'da 7 kişilik aileyi zehirledi. Şimdi de mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle rotasını değiştirdi. İzmir ve İstanbul'a yöneldi. İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Metin Karan, balon balığının bütün türlerinin zehirli olduğunu belirtti. "Eskiden kış ayları daha soğuk geçtiği için bölgemizde yoktu. Türkiye'de ucuz olduğu için balıkçılar da avlamak istemiyor. Bu nedenle her geçen sene sayıları artıyor" dedi.

TOZUTTULAR
Bursa'da 3 kişi, benzin istasyonunda sucuk yıkarken görüntülendi. Şüphelilerin savunması şoke etti: Tozlanmışlardı!

'MUSK'ELİ BALO!
- Tesla ve X'in sahibi Elon Musk'ın uyuşturucu kullandığı iddia edildi.
- Wall Street Journal'ın haberine göre, bu skandalı yöneticileri ifşa etti.
- Hatta Musk'ın partilere katılanlara gizlilik sözleşmesi imzalattığı söylendi.

İPUCU: DNA
Didim'de 13 Aralık'ta teknesiyle açıldıktan sonra kaybolan Yasin Cinkaya'nın naaşının Sisam Adası'na vurduğu iddia edildi. Aile, DNA örneği verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN