1 gramı binlerce insanı öldürebilir! Evde konserve yapanlar dikkat!

Türkiye'de kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte birçok ev geleneksel olarak kışlık salçalar ve konserveler hazırlamaya başladı. Ancak uzmanlar, ev yapımı konservelerin içinde bulunabilen ölümcül bir tehlike olan C. botulinum isimli toksine dikkat çekiyorlar. Kışlık sebze konserveleri, evde hazırlandığında hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek olabilir. Ancak, bu işlem sırasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu haberimizde, evde konserveler hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerektiği ve bu tehlikeli toksinden nasıl kaçınılacağı hakkında önemli bilgiler verilecektir.

Bu toksinin 1 gramının, 1 milyon insanı öldürebilecek kadar güçlü olduğu bilinmektedir. Özellikle kışlık sebze konservelerinde bu toksinin oluşma riski bulunmaktadır. Yalnızca 1 gramı bile 1 milyon insanı öldürebilecek kadar tehlikeli olan bu toksin, özellikle kışlık sebze konservelerinin içinde oluşabilmektedir. Bu nedenle evde konserveler hazırlarken dikkatli olunması büyük bir önem taşımaktadır.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.