Mevsiminde tüketilen
sebze-meyveler, grip ve soğuk algınlığının yanında
diyabet, kanser, kalp ve kolesterol hastalıklarından da koruyor. Uzmanlar, kış aylarında tüketilmesi gereken besinleri sıralıyor:
Lahana: Yüksek posa içeriği ile
bağırsakları güçlendirir. Diyabet ve kolon kanserine karşı koruyucudur.
Brokoli: Bağırsakları korur.
Kolesterolü düşürür ve kanser riskini azaltır.
Karnabahar: Kanser,
diyabet ve kalp hastalıklarıyla mücadele eder.
Balkabağı: Gözleri güçlendirir.
Akciğer kanserinden korur.
Yer elması: Diyabetten korur.
Kabızlığı bitirir.
Ispanak: Kan şekerini dengeler. Gözleri güçlendirir.
Kereviz: Alzheimer'dan korur. Kolesterolü dengeler.
Pırasa: Kalp dostudur.